Dienstenbond CNV

Overleg met Oliecentrale verloopt in constructieve sfeer 11-10-2005

Sinds de zomerperiode zijn wij in gesprek met de Oliecentrale over de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden. Als gevolg van de samenvoeging van de verschillende bedrijven, is er een probleem met het feit dat de verschillende bedrijven verschillende arbeidsvoorwaarden hadden. Het is niet gewenst dat die verschillen in stand blijven. Het is niet goed voor de werknemers (verschillen tussen mensen die hetzelfde werk doen) en het is niet goed voor het bedrijf (moeilijk bestuurbaar en administratief onwerkbaar).

Het begin
Er valt pas echt iets te overleggen als duidelijk is hoe de verschillende regelingen in elkaar zitten en als we zeker weten dat we een compleet overzicht hebben van hoe al die regelingen uitwerken voor de individuele werknemers. Het is een enorme klus om dat allemaal uit te zoeken en om dat op een overzichtelijke manier op papier te krijgen. Stukje bij beetje wordt het plaatje helemaal compleet.

Constructief
Het overleg verloopt in een constructieve sfeer. Alle partijen hebben de intentie om te proberen er in goed overleg uit te komen. Er zijn afspraken gemaakt om tussen nu en medio november tweewekelijks overleg met elkaar te voeren over de arbeidsvoorwaarden van de accountmanagers. Als die klus is geklaard, dan wordt er gesproken over de arbeidsvoorwaarden voor de chauffeurs. Het is de bedoeling om half november in ieder geval duidelijkheid te kunnen geven aan de accountmanagers. Onderwerpen die totnogtoe aan de orde komen, zijn o.a. de leaseautoregeling/kilo-metervergoeding en de onkostenvergoedingen.

17 november vergadering
Als alles verloopt volgens plan, dan is het mogelijk om op 17 november a.s. de resultaten met de accountmanagers te kunnen bespreken. Wij vragen dan ook aan deze medewerkers om hun agenda op die dag vanaf 14.00 uur vrij te houden voor een bijeenkomst op het hoofdkantoor in Arnhem.

Meer informatie of vragen
Als u vragen hebt, als u iets kwijt wilt waarvan u denkt dat het belangrijk is voor de besprekingen, neemt u dan contact op met ons kantoor; a.bulsink@cnvdibo.nl