Politie Midden- en West Brabant

Snel politienieuws? Klik op RSS

Politieberichten district Oosterhout (11/10)

OOSTERHOUT NB, 11 oktober 2005

Arrestatie vanwege bezit inbrekersgereedschap

WAALWIJK: De politie arresteerde maandagavond 10 oktober 2005 een 19-jarige inwoner van Waalwijk. Agenten troffen de jongeman rond 23.20 uur aan op de Grotestraat. Hij was in gezelschap van nog twee jongens, die er vandoor gingen toen ze de agenten zagen aankomen. De verdachte had een sporttas bij zich met daarin inbrekersgereedschap, bestaande uit breekijzers en schroevendraaiers. Hij moest mee naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten. Het gereedschap is in beslag genomen en wordt door de technische recherche onderzocht. Na het afleggen van een verklaring is de verdachte op dinsdag 11 oktober weer in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. In de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Waalwijk is het verboden om tussen 22.00 uur en 06.00 uur inbrekerswerktuigen op de weg te vervoeren of bij zich te hebben. Een bepaling overigens die de meeste gemeenten geldt.

Op de bon vanwege het niet dragen van de gordel

DONGEN: De Dongense politie controleerde dinsdag 11 oktober 2005 tijdens verkeerscontroles op de draagplicht van de autogordel. Dat gebeurde o.a. op de Bolkensteeg en de Kanaaldijk Noord. In totaal kregen 18 overtreders een bekeuring van 45,-
Sinds 1992 is het verplicht om zowel op de voor- als op de achterstoelen de veiligheidsgordel te dragen, voor volwassenen én voor kinderen. De politie controleert streng op het dragen van de gordel, omdat een autogordel bij een ongeval levensreddend en letselbesparend werkt. Het risico van een dodelijk ongeval is zonder gordel bijna de helft groter dan met gordel.
De verantwoordelijkheid ligt bij iedereen persoonlijk: de passagier zonder gordel draait zélf voor de bon op. Alleen voor overtredingen door kinderen jonger dan 12 jaar gaat de bon niet naar de overtreder, maar naar de bestuurder. Heeft een gordel eenmaal zijn nut bewezen bij een aanrijding, dan moet de autogordel vervangen worden.

Motorrijder rijdt 110 km/u te snel

GILZE: Een 58-jarige motorrijder uit Molenschot raakte maandagmiddag 10 oktober zijn rijbewijs kwijt. De man reed met circa 190 km/u over Klein Zwitserland, gelegen buiten de bebouwde kom van Gilze. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 km/u. Even verderop was sprake van een 60 km-zone, waar de man circa 110 km/u reed. Een motoragent had de overtredingen geconstateerd en hield de verdachte bij zijn woning staande. Hij verklaarde dat hij zijn motor wilde testen nadat hij werkzaamheden aan de motor had verricht. De man kreeg proces-verbaal voor de snelheidsovertreding en moest meteen zijn rijbewijs inleveren. De officier van justitie beslist wat er met het rijbewijs gaat gebeuren.

135 voertuigen te snel langs de radar

GEM. LOON OP ZAND: De radarauto van de politie stond maandag 10 oktober op diverse plekken in de gemeente Loon op Zand. Er zijn 135 overtreders geteld. Het overzicht ziet er als volgt uit: Locatie controle: LOON OP ZAND, Hoge Steenweg
Maximum snelheid: 50 km/u
Tijdstip controle: Van 09.40 uur tot 11.40 uur
Aantal passanten: 631
Aantal overtredingen: 30
Hoogste snelheid: 75 km/u

Locatie controle: LOON OP ZAND, Kasteellaan
Maximum snelheid: 80 km/u
Tijdstip controle: van 11.55 uur tot 13.55 uur
Aantal passanten: 607
Overtredingen: 24
Hoogste snelheid: 120 km/u (motor)

Locatie controle: KAATSHEUVEL, Marktstraat
Maximum snelheid: 50 km/u
Tijdstip controle: van 14.20 uur tot 16.50 uur
Aantal passanten: 1045
Overtredingen: 71
Hoogste snelheid: 76 km/u

Locatie controle: KAATSHEUVEL, Erasstraat
Maximum snelheid: 50 km/u
Tijdstip controle: van 16.55 uur tot 18.25 uur
Aantal passanten: 118
Overtredingen: 10
Hoogste snelheid: 64 km/u

Inbraken bij bedrijven

WAALWIJK: Tussen maandag 10 oktober 2005 18.00 uur en dinsdag 11 oktober 2005 08.10 uur is er ingebroken in een kapsalon in de Els. De nog onbekende dader kwam het pand binnen door een roldeur te forceren. Hij ging er vandoor met een paar honderd euro uit de kassa en een computer.
Ook werd er ingebroken in een bedrijf aan de Sluisweg. Deze inbraak vond vermoedelijk plaats op maandagavond 10 oktober rond 21.15 uur. Er werd een lege kassa en een geldkistje met geringe inhoud buitgemaakt. De politie nam in beide gevallen een aangifte op en liet technische rechercheurs zoeken naar achtergebleven dadersporen.

RAAMSDONKSVEER: Op maandagavond 10 oktober werd tussen 17.45 uur en 23.30 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Bliek op industrieterrein Dombosch. Door een deur te forceren kwamen de inbrekers het pand binnen. Ze gingen er vandoor met een aantal computers. Het achtergebleven gereedschap van de inbrekers is veilig gesteld voor forensisch technisch onderzoek.

Auteur: Jeroen Steenmeijer