EU-domein logisch gevolg van europese eenwording

Active 24

PERSBERICHT
Geschikt voor onmiddellijke plaatsing - 12/10/2005

'Kansen voor zakelijke en niet-zakelijke initiatieven'

De Europese eenwording laat fysieke grenzen vervagen. Met de komst van .EU-domeinen vallen ook digitale grenzen weg. Het nieuwe toplevel domein biedt veel mogelijkheden. Voor bedrijven opent het deuren naar internationaal zakendoen en voor niet zakelijke initiatieven betekent het een Europese identiteit. Denk aan Sail.EU, Dancevalley.EU en EK.EU. Active 24, de toonaangevende netwerkonafhankelijke pan-Europese aanbieder van internet hosting diensten, helpt mee aan een rustig verloop van de introductie. Zij is inmiddels een maand bezig met de preregistratie, die tot nu toe succesvol verloopt.

Zakelijke kansen
Vooral op zakelijk gebied is de introductie van het nieuwe toplevel domein belangrijk. 'Bedrijven zijn door hun .EU-domein beter vindbaar in Europa. Ook zakendoen buiten Europa wordt makkelijker. Amerika en Azië zullen organisaties door hun Europese identiteit beter herkennen en dus sneller openstaan voor zakelijk contact.' aldus Jaap Zuiderveld, CEO Active 24.
Naast een goede stimulans van de Europese economie is de introductie van het .EU-domein ook belangrijk voor organisaties die Europees samenwerken of activiteiten met een Europees karakter hebben. Initiatieven als het Europees Kampioenschap voetbal, Europese muziekfestivals, Europese liefdadigheidsinstellingen enz. krijgen een Europese identiteit.

Biertje.EU
Active 24 voert tijdens de preregistratie proactieve campagnes, die bedrijven moeten stimuleren een .EU-domein te registreren. Dit doet zij op opvallende wijze, want in zakelijke tijdschriften adverteert zij met de slogan Biertje.EU. Zij wijst hiermee bedrijven op het feit dat er weer creatief nagedacht kan worden over url-namen, maar dat men vooral ook moet letten op name-napping. Willekeurige bedrijven kunnen bijvoorbeeld domeinnamen claimen die horen bij andere organisaties.

Tijdlijn
EURid, de overkoepelende instantie die verantwoordelijk is voor administratie en toewijzing van .EU-domeinnamen ziet de lancering als de voornaamste gebeurtenis sinds de lancering van de .COM-domeinen begin jaren tachtig. Op dit moment zijn er 40 miljoen .COM-domeinen geregistreerd. Voor .EU-domeinen verwacht de organisatie ook grote belangstelling.

Om de introductie van .EU-domeinen gestroomlijnd en gecontroleerd te laten verlopen, heeft EURid de lancering opgedeeld in drie verschillende fases. Active 24 neemt deel aan en zorgt voor de registratie in alle fases.

Fase 1: Sunrise 1 (7 december 2005 t/m 6 februari 2006) Namen van openbare instellingen en organisaties met erkende naamrechten kunnen registreren.

Fase 2: Sunrise 2 (7 februari 2006 t/m 6 april 2006)
Namen van geregistreerde handelsmerken beschermd door nationale wetgeving kunnen registreren.

Fase 3: Landrush (vanaf 7 april 2006)
Open registratie voor iedereen die geïnteresseerd is.

Voor meer informatie over .EU-domeinnamen kijk op:
eu.active24.nl/sites/nl/index.html.

Over Active 24
Active 24 is een toonaangevend netwerkonafhankelijke, pan-Europese aanbieder van Internet hosting diensten. Het bedrijf focust zich op het mkb. Deze biedt zij complete, kostenefficiënte Internet oplossingen, die zich kenmerken door effectieve schaalbare standaard producten, met een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Meer dan 220.000 klanten weten al dat Active 24 zorgt voor krachtige hosting oplossingen 24 uur per dag, die verrassend gemakkelijk zijn. Door zich te focussen op de basis bedrijfsbehoeften geeft Active 24 haar klanten de mogelijkheid hun focus te verschuiven van netwerkproblemen naar zakelijke kansen. Active 24 heeft haar hoofdkantoor in Oslo, Noorwegen en vestigingen in Zweden het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Polen en de Tsjechische Republiek. Active 24 is virtueel aanwezig in dertien markten in Europa en de USA.