Gemeente Hengelo

Hengelo is unieke trouwlocatie rijker

Landgoed Drienerwolde aangewezen als huis der gemeente

Hengelo is een aantrekkelijke trouwlocatie rijker: landgoed Drienerwolde aan de Drienerwoldeweg 31/33. Dit landgoed, eigendom van de heer Van Heek, is door het College van B en W aangewezen als huis der gemeente voor het voltrekken van huwelijken. In de sfeervolle villa en de monumentale boerderij, gelegen in het groen tussen Hengelo en Enschede, kunnen bruidsparen elkaar nu het ja-woord geven.

Ruime keuze

Het komt steeds vaker voor dat bruidsparen een bijzondere locatie wensen voor hun huwelijk. Zeker nu het aantal kerkelijke huwelijken afneemt, zijn mensen meer waarde gaan hechten aan het burgerlijk huwelijk, vooral aan het ceremoniële gedeelte daarvan. Het gemeentehuis wordt nogal eens als te formeel ervaren, vandaar dat aanstaande echtparen in veel gemeenten kunnen kiezen uit meerdere locaties. In Hengelo kan nu op drie plekken getrouwd worden: het Stadhuis, De Houtmaat en dus ook op landgoed Drienerwolde.

Landgoed Drienerwolde

De historische villa op het landgoed is in de klassieke stijl van het einde van de 19^e eeuw gebouwd. De villa is onlangs gerestaureerd. Diverse kamers en salons zijn beschikbaar voor een intieme of juist royaal opgezette trouwplechtigheid. Naast de villa bevindt zich een in stijl gerestaureerde Saksische boerderij, die gebouwd is in 1704. De boerderij is een Rijksmonument.

Trouwplannen?

Aanstaande bruidsparen die belangstelling hebben voor deze nieuwe trouwlocatie kunnen contact opnemen met Burgerzaken, telefoon (074) 2459157. Medewerkers van die afdeling weten meer over de verschillende locaties en de huwelijksvoltrekking.