Gemeente Zaanstad

Rondje cultuur doet Inverdan aan Workshop graffiti in Inverdan 10-10-2005
Op 11, 13 en 18 oktober is het weer zo ver en maken ruim 350 leerlingen van 3 VMBO en 4 HAVO een Rondje Cultuur voor het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming. De leerlingen maken dan kennis met een van de 19 kunstzinnige, culturele of erfgoed instellingen die Zaanstad rijk is, zoals de bibliotheek, het Czaar Peterhuisje, De Kade, het Zaantheater en Fluxus. Ze krijgen een rondleiding, een kijkje achter de schermen, een workshop of gaan achterover zitten om een film te zien.

Rondje Cultuur & Inverdan
Het Rondje Cultuur doet dit jaar ook Inverdan aan. De gemeente Zaanstad vindt het namelijk heel belangrijk om jongeren bij de plannen van Inverdan te betrekken. De gemeente wil hen niet alleen laten meedenken over Inverdan, maar ook leuke activiteiten voor hen organiseren zodat het gebied aantrekkelijk en sfeervol blijft. Een mooi moment om Inverdan in te zetten voor twee graffiti-projecten.

Op 11, 13 en 18 oktober zal cultuurverkenner Richard Witte in een leegstand pand aan het Ankersmidplein met groepen leerlingen panelen beschilderen met graffiti. Later zijn die kunstwerken ongetwijfeld terug te zien op een bouwplaats in Inverdan.Tegelijkertijd vindt op de derde verdieping van parkeergarage Rustenburg een workshop graffiti plaats. De bedoeling is dat dit een vrolijke muur oplevert die ook de inwoners van Zaanstad straks kunnen bewonderen.

Locaties : leegstaand pand rechts van het Informatiecentrum Inverdan aan het Ankersmidplein, Zaandam en 3e verdieping parkeergarage Rustenburg, Zaandam

Tijden : 09:30 - 11:00 uur / 11:30 - 13:00 uur / 13:30 - 15:00 uur

Bijgewerkt op 11-10-2005