Weij van Hotel Parkzicht in Veendam Meest Markante Horecaondernemer
van Groningen 2005
Persbericht 11 oktober 2005
Ab Weij van Hotel Parkzicht in Veendam Meest Markante Horecaondernemer
van Groningen 2005
Woerden, 11 oktober 2005 Ab Weij van Hotel Parkzicht in Veendam is
benoemd tot de Meest Markante Horecaondernemer van Groningen 2005. De
jury roemt de veelzijdigheid van Weij. Uit twaalf regionale
Markant-winnaars wordt in november tijdens het Koninklijk Horeca
Nederland Jaarcongres de Meest Markante Horecaondernemer van Nederland
2005 gekozen. De verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met
het vakblad Horeca Entree.
Hotel Parkzicht is van klein familiehotel uitgegroeid tot een
multi-functioneel horecabedrijf. Tot de doelgroep wordt heel Veendam
gerekend. Zakelijke gasten, winkelend publiek, uitgaand publiek
enzovoort. Iedereen voelt zich thuis in Parkzicht. Ap Weij laat zien
hoe men een traditioneel bedrijf kan vernieuwen zonder het
oorspronkelijke karakter aan te tasten. Weij ziet de benoeming als
Meest Markante Horecaondernemer van Groningen als waardering voor de
totale familie inzet. Iedere generatie Weij heeft Parkzicht een nieuwe
injectie gegeven om het hotel uit te laten groeien tot wat het nu is.
Weij heeft de uitdaging aangedurfd een nieuw restaurant, grand-café,
wintertuin en terras te bouwen, in een economische mindere tijd. Hij
kan zich met recht Meest Markante Horeca-ondernemer van Groningen 2005
noemen."
Weij kreeg de award gisteravond aangereikt door de burgemeester van
Veendam, Ab Meijerman, in gasterei De Seghesteen van Hans van Diest,
de winnaar van vorig jaar.
Met de Markant worden horecaondernemers met markante en innoverende
ideeën over het ondernemerschap in de horeca onderscheiden. De Markant
is de enige, sectorbrede prijs binnen de horecabedrijfstak. Van de
hotelmanager van het vijfsterrenhotel tot de eigenaar/ ondernemer van
een cafetaria op de hoek, het trendy restaurant of het sfeervolle
café. Kortom het hele scala aan horecabedrijven. Zij kunnen in
aanmerking komen voor de titel de Meest Markante Horecaondernemer van
een bepaalde regio. Het gaat om ondernemers die, naast dat zij hun vak
uitstekend verstaan, zich onderscheiden van hun collega ondernemers.
De criteria waaraan zij minimaal moeten voldoen:
* een financieel gezond bedrijf;
* een goed personeelsbeleid;
* een goede presentatie van hun bedrijf en product.
De kandidaten voor een Markant worden veelal voorgedragen door collega
ondernemers, organisaties en bedrijven, die betrokken zijn bij de
bedrijfstak horeca.
---
Noot voor de redactie -
Koninklijk Horeca Nederland