Koninklijk Horeca Nederland

Weij van Hotel Parkzicht in Veendam Meest Markante Horecaondernemer van Groningen 2005

Persbericht 11 oktober 2005
Ab Weij van Hotel Parkzicht in Veendam Meest Markante Horecaondernemer van Groningen 2005
Woerden, 11 oktober 2005 Ab Weij van Hotel Parkzicht in Veendam is benoemd tot de Meest Markante Horecaondernemer van Groningen 2005. De jury roemt de veelzijdigheid van Weij. Uit twaalf regionale Markant-winnaars wordt in november tijdens het Koninklijk Horeca Nederland Jaarcongres de Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2005 gekozen. De verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met het vakblad Horeca Entree.

Hotel Parkzicht is van klein familiehotel uitgegroeid tot een multi-functioneel horecabedrijf. Tot de doelgroep wordt heel Veendam gerekend. Zakelijke gasten, winkelend publiek, uitgaand publiek enzovoort. Iedereen voelt zich thuis in Parkzicht. Ap Weij laat zien hoe men een traditioneel bedrijf kan vernieuwen zonder het oorspronkelijke karakter aan te tasten. Weij ziet de benoeming als Meest Markante Horecaondernemer van Groningen als waardering voor de totale familie inzet. Iedere generatie Weij heeft Parkzicht een nieuwe injectie gegeven om het hotel uit te laten groeien tot wat het nu is. Weij heeft de uitdaging aangedurfd een nieuw restaurant, grand-café, wintertuin en terras te bouwen, in een economische mindere tijd. Hij kan zich met recht Meest Markante Horeca-ondernemer van Groningen 2005 noemen."
Weij kreeg de award gisteravond aangereikt door de burgemeester van Veendam, Ab Meijerman, in gasterei De Seghesteen van Hans van Diest, de winnaar van vorig jaar.

Met de Markant worden horecaondernemers met markante en innoverende ideeën over het ondernemerschap in de horeca onderscheiden. De Markant is de enige, sectorbrede prijs binnen de horecabedrijfstak. Van de hotelmanager van het vijfsterrenhotel tot de eigenaar/ ondernemer van een cafetaria op de hoek, het trendy restaurant of het sfeervolle café. Kortom het hele scala aan horecabedrijven. Zij kunnen in aanmerking komen voor de titel de Meest Markante Horecaondernemer van een bepaalde regio. Het gaat om ondernemers die, naast dat zij hun vak uitstekend verstaan, zich onderscheiden van hun collega ondernemers. De criteria waaraan zij minimaal moeten voldoen:
* een financieel gezond bedrijf;

* een goed personeelsbeleid;

* een goede presentatie van hun bedrijf en product.

De kandidaten voor een Markant worden veelal voorgedragen door collega ondernemers, organisaties en bedrijven, die betrokken zijn bij de bedrijfstak horeca.

---

Noot voor de redactie -