Gemeente Vlaardingen


Workshop: van penningmeester tot proffessional

20 mei 2005

Veel penningmeesters hebben behoefte aan ondersteuning in hun werkzaamheden. De gemeenten Schiedam en Vlaardingen organiseren een tweedaagse workshop voor penningmeesters. Zij doen dit in samenwerking met de Rabobank Schiedam-Vlaardingen. De twee bijeenkomsten van de workshop zijn gepland op 11 oktober en 8 november 2005 van 19.30 uur tot 22.00 uur.

Onderwerpen

De workshop is bedoeld voor onbetaalde penningmeesters van verenigingen en stichtingen die zich verder willen professionaliseren. Tijdens de workshop ontvangen de deelnemers advies en informatie over de volgende onderwerpen: rol van de penningmeester, contributie en betalingsverkeer, financieel beleid, afschrijven en reserveren, geautomatiseerd boekhouden, juridische aspecten en verzekeringen. Naast het theoretische deel omvat de workshop ook een praktijkgericht gedeelte waarin zij actief aan de slag gaan.

Informatie en aanmelden

Penningmeesters kunnen voor meer informatie of om zich aan te melden contact opnemen met de gemeente. Wie zich per e-mail aanmeldt moet daarbij wel even zijn of haar volledige adresgegevens vermelden.

Gemeente Vlaardingen

coördinator vrijwilligersbeleid Esmee Poldervaart

tel. (010) 248 48 49

e-mail: vrijwilliger@vlaardingen.nl

Gemeente Schiedam

coördinator vrijwilligersbeleid Marjolein van Doorn

e-mail: ps-svs@schiedam.nl

tel. (010) 246 50 05

Na inschrijving ontvangt de penningmeester een intakeformulier waarin de behoefte wordt geïnventariseerd. Aan de hand hiervan wordt het definitieve programma van de workshop bepaald.

Men kan zich tot 14 juni 2005 aanmelden voor de workshop.