Knieval voor de publieke opinie?

21.06.2005 / 08:31 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Corner-stone

Op dinsdag 11 oktober organiseert Corner-Stone in Theater 't Spant te Bussum het Praktijkcongres Succesvol Persbeleid 2005. Onder dagvoorzitterschap van Paul Witteman biedt de 11e editie van het jaarcongres een keur aan topsprekers waaronder Eef Brouwers (ex-RVD), Ahmed Aboutaleb (Gemeente Amsterdam), Kees Boonman (Netwerk), Maurice de Hond, Maria Henneman, Hans Dijkstal, Paul Schnabel (SCP) en Erik de Vlieger.

Thema: Knieval voor de publieke opinie?
De macht van de publieke opinie rukt op: meer dan ooit ageert het publiek met succes tegen organisaties die zich in zijn ogen misdragen. Meer dan ooit laten politici zich verleiden om te reageren op wat de burger vandaag de dag bezighoudt en meer dan ooit bieden media datgene wat het grote publiek wil, namelijk meer sensatie want dat verkoopt. Is er sprake van een knieval voor de publieke opinie? Tot hoever moet je meegaan met de wensen van het grote publiek? Niet luisteren levert ongetwijfeld minder klanten, kiezers, kijkers, luisteraars of lezers op. Maar hoe voorkom je dat je speelbal wordt van het grote publiek? Waar ligt de grens? Daarover gaat het Praktijkcongres Succesvol Persbeleid 2005.

Sprekers:

- Hans Dijkstal (oud-minister BZ) - Erik de Vlieger
- KRO Netwerk - Huijskens & Istha
- Paul Schnabel (SCP) - Dagblad De Telegraaf
- RTL Nieuws - Ahmed Aboutaleb
- Consumentenbond (Gemeente Amsterdam)
- Maurice de Hond - de Volkskrant

- SBS 6 - NOS Radio 1

- Peter Vasterman (UvA) - Met het Oog op Morgen
- Artsen zonder Grenzen - Eef Brouwers (ex RVD)
- AD - Maria Henneman

Instapdag Opbouw & onderhoud van uw persnetwerk
Op maandag 10 oktober vindt een Instapdag plaats over Opbouw & onderhoud van uw persnetwerk. Deze dag onder voorzitterschap van Ben Warner (Gasunie & UvA) is speciaal bedoeld voor persvoorlichters die nog niet zo lang in deze functie werkzaam zijn.

Stoomcursus persbeleid in crisissituaties
De Stoomcursus Persbeleid in crisissituaties van Charles Huijskens & Dig Istha vindt plaats op woensdag 12 oktober. Een intensieve eendaagse workshop, bestemd voor persvoorlichters die ook in slechte tijden de touwtjes in handen willen houden.

Voor meer informatie en/of foto:
Corner-Stone (Marie-Louise Geenen): 023-5421926
Email: marie-louise.geenen@corner-stone.nl of www.corner-stone.nl