Nuffic

Bijeenkomst tenderen NPT

23-09-2005

Op 7 juni is er een bijeenkomst geweest rondom het thema tendering in NPT. Deze bijeenkomst was druk bezocht en voldeed aan de verwachtingen. Diverse mensen/partijen konden helaas niet aanwezig zijn maar gaven aan op een andere datum graag deel te nemen. De Nuffic wil deze mogelijkheid bieden op dinsdag 11 oktober, mede gezien het belang voor zowel de biedende partijen als de Nuffic.

Inmiddels zijn in het kader van NPT meer dan 80 tenderprocedures afgerond. Zowel de Nuffic als indieners van de tenders hebben ervaringen opgedaan. Met alle winnaars worden de conclusies van de evaluatie van hun offerte doorgesproken. Ook met veel partijen die niet succesvol zijn geweest, wordt op hun verzoek, de resultaten van de tenderevaluatie besproken. Die gesprekken worden wederzijds als nuttig ervaren. Het is ook voor de Nuffic van belang in gesprek te zijn met de bieders en uitvoerders. Het programma zal er als geheel baat bij hebben als de kwaliteit van de uiteindelijke offertes omhoog zal gaan. Het is teleurstellend voor alle betrokkenen als offertes niet boven de minimale kwaliteitsdrempels scoren. Bovendien is een betere kennis van de beoordeling van offertes voor bieders van belang om hun kansen beter in te schatten en hun kansen op succes te verhogen. De Nuffic heeft ten behoeve van het formuleren van project outlines en het beoordelen van offertes, er baat bij inzicht te hebben in de problemen waar de aanbieders mee geconfronteerd worden. Daarom organiseert de Nuffic een bijeenkomst over tenderen in NPT om (potentiële) bieders te laten profiteren van de ervaringen tot nu toe.

Plaats: Jaarbeurs te Utrecht
Datum: dinsdag 11 oktober 2005
Tijd 9.30 ­ 12.30 uur

Het doel van de bijeenkomst is tweeledig:·(Potentiële) bieders hebben een beter inzicht in de beoordeling van hun offertes. ·De Nuffic heeft een beter inzicht in het opstellen van de offertes door de aanbieders. Het programma: 09.30 Ontvangst met koffie
10.00 Presentatie door de Nuffic van haar eigen ervaringen met offertes: tips voor het ontwikkelen van offertes. 11.15 Presentatie door de Nuffic van door aanbiedende partijen aangeleverde vragen/opmerkingen gevolgd door reactie van de Nuffic. 12.30 BroodjeslunchTijdens beide presentaties is er uiteraard ruimte voor discussie.

Indien u geïnteresseerd bent in het bijwonen van deze bijeenkomst vragen wij u vòòr 4 oktober 2005 een e-mail te sturen aan npt@nuffic.nl met daarin de volgende informatie:
* Naam

* Functie

* Organisatie

* Adres

* E-mail

* Telefoon

* Een korte omschrijving van de vraag/vragen/opmerking(en) die u in zou willen brengen voor het tweede deel van de ochtend. U bent van harte welkom!