Gemeente Voorschoten

Persberichten - Leerlingen leren alles over water op educatieschip De Watervlo
Uitgebracht op: woensdag 28 september 2005

Het educatieschip de Watervlo van Stichting Reinwater ligt op verzoek van Voorschoten op 11, 12 en 13 oktober 2005 aan in de Vliet aan de kant van Voorschoten bij het Frans Halsplantsoen. Aan boord van de Watervlo beleven de Voorschotense basisschoolkinderen een avontuurlijke les over water. Stichting Reinwater wil de kinderen laten zien hoe mooi en bijzonder het water is en hoe belangrijk het is dat er goed voor gezorgd wordt. En waar kun je beter over water leren dan op het water zelf? Op 12 oktober a.s. om 9.00 uur opent wethouder H.H.V. Horlings de tentoonstelling en lessenserie officieel.

In het ruim van de Watervlo zit een spetterende tentoonstelling met allerlei verschillende activiteiten. De basisschoolleerlingen worden aan boord welkom geheten door Neptunus, koning van de zee. Vanuit zijn druipsteengrot vertelt hij hen hoe bijzonder en belangrijk water voor ons allemaal is en dat vraagt hen voorzichtig te zijn met zijn mooie water. In het ruim kunnen de kinderen van alles ontdekken over water: hoe de kringloop van het water in elkaar zit, hoeveel water zijzelf iedere dag gebruiken en hoeveel een kind in Afrika gebruikt, welke dieren je allemaal langs een rivier kan vinden en hoe stroom opgewekt wordt uit water. Ook maken de kinderen een reis met een heuse duikboot, om een kijkje te nemen onderwater. En in het waterlaboratorium aan boord van het schip onderzoeken de leerlingen zelf de kwaliteit van het water bij hen in de buurt en ze maken een draaikolk. Al met al is het een bezoek dat de kinderen niet snel zullen vergeten!

Een bezoek aan de Watervlo is onderdeel van het project de Varende Klas van Stichting Reinwater. Met dit project hoopt Reinwater kinderen bewuster te maken van het belang van (schoon) water voor planten, dieren en mensen.

Iedereen die benieuwd is naar de Watervlo is van harte welkom tijdens de Open Dag op woensdag 12 oktober van 13.00 tot 16.00 uur. U kunt dan gratis een bezoek brengen aan de Watervlo, en ook dan is er natuurlijk van alles te beleven. Voor meer informatie over de Watervlo en de Varende Klas kunt u kijken op www.reinwater.nl/watervlo of bellen met Stichting Reinwater tel: 020-5707808


- einde bericht -