Gemeente Beverwijk


Ambtenaren uit Wronki komen op stage bij gemeente Beverwijk

BEVERWIJK - Op uitnodiging van de gemeente Beverwijk komen van dinsdag 11 tot en met woensdag 19 oktober vier Poolse ambtenaren naar Beverwijk. Het viertal is werkzaam bij de gemeente Wronki. Met deze stad is Beverwijk een partnerschap aangegaan. Eén van de onderdelen van dit partnerschap is dat Beverwijk op bepaalde beleidsterreinen gemeentelijke stageplaatsen aanbiedt aan ambtelijke medewerkers uit Wronki.

De Poolse ambtenaren krijgen een uitgebreid en gevarieerd programma aangeboden. Zo ontmoeten zij de eerste dag burgemeester drs. Th.L.N.Weterings en vertelt gemeentesecretaris mr. C.B.P.Hazenberg de gasten over de (bestuurlijke) organisatie van de stad. De dag wordt afgerond met een kennismaking met een aantal ambtenaren van de gemeente Beverwijk.

De dagen erna zijn onder meer gevuld met werkbezoeken aan Pré Wonen, enkele bouwprojecten in de gemeente, aan het PWN, het Noord-Hollands Duinreservaat en de rioolwaterzuiveringsinrichting Beverwijk aan de Randweg.

De delegatie uit Wronki bestaat uit Joanna Bemke (31) en Ewa Jankowska (32) - beiden werkzaam op de afdeling onroerend goed -, Filip Glowczynski (26) - werkt bij waterbeheer - en Krzysztof Nowakowski (26) van de afdeling stadspromotie en informatiebeheer.

Het programma wordt uitgevoerd in samenwerking met de Stichting Stedenband Beverwijk-Wronki.