GroenLinks

GroenLinks presenteert boek 'vrijheid als ideaal'

10 oktober 2005

Het ideologiedebat is terug in de politiek. Links staat tegenover rechts. Progressief tegenover conservatief. Hoofdthema: vrijheid. Of het nu gaat over integratie, veiligheid, markt of milieu, de politieke keuzes worden bepaald door de opvattingen over vrijheid.

Op dinsdag 11 oktober presenteert het Wetenschappelijk Bureau GroenLinks het boek 'Vrijheid als ideaal'. Het Wetenschappelijk Bureau GroenLinks heeft een aantal auteurs gevraagd het nieuwe ideologische speelveld en de positie van links te verkennen. Die auteurs zijn: Dick Pels, Bert van den Brink, Sjaak Koenis, Sjoerd de Jong, Pieter Hilhorst, Baukje Prins, Naïma Azough, Marcel Wissenburg, Herman van Gunsteren, Jantine Oldersma en Bart Snels. Femke Halsema schreef het nawoord.

Op dinsdag 11 oktober is er een informele presentatie en borrel om 16.00 uur in Café het Binnenhof, Lange Houtsstraat 15, Den Haag. Met een korte inleiding van Bart Snels (directeur Wetenschappelijk Bureau GroenLinks), reacties van de journalisten Frits Wester, Marcel ten Hooven, Hans Wansink en Egbert Kalse en de fractievoorzitter van GroenLinks Femke Halsema.

Vrijheid als ideaal
Bart Snels (redactie), Femke Halsema (nawoord)Uitgeverij SUN, Amsterdam ISBN 90 8506 146 6
Wetenschappelijk Bureau GroenLinks
www.groenlinks.nl
030-2399900

Recensie-exemplaren zijn aan te vragen bij:
Uitgeverij Boom / SUN
Margreet Flink
020-5218145
m.flink@uitgeverijboom.nl