Opsporing Verzocht

Maandag 10 oktober 2005 - http://www.opsporingverzocht.nl Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing.

Dinsdag 11 oktober 2005, rond 20.25 uur, in de uitzending:

Gijzeling en overval in Amsterdam
Nepexplosief op NS-station Schiphol
Overval zonnestudio in Amsterdam
Fraude met creditcard in Boxtel
Inbraak autobedrijf in Waddinxveen
Overval tankstation in Zwolle
Gijzeling en inbraak in Hengelo
Resultaten n.a.v. de uitzending van 4 oktober en eventueel opgeloste zaken

Amsterdam: Overval zonnestudio

Schiphol: Nepexplosief

Donderdagavond 9 juni overvallen drie mannen zonnestudio Sundays in Amsterdam. Ze hangen eerst wat rond in de hal en als de enige klant onder de zonnehemel gaat, wordt de medewerkster met een vuurwapen bedreigd. Ze moet het geld uit de kassa geven.

Dinsdag 9 augustus is op perron 1-2 van het NS-station op de luchthaven Schiphol een nepexplosief aangetroffen. Op bewakingsbeelden is te zien dat een man en een vrouw bij een pilaar een pakketje wegleggen. Daarin zat het nepexplosief. Bij deze man en vrouw was ook nog een tweede man te zien. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachten met de trein vanaf Schiphol zijn vertrokken en op het treinstation in Zwolle zijn uitgestapt.

Amsterdam: Gijzeling en overval Zwolle: Gewapende overval Woensdagavond 14 september is een klusjesman gegijzeld in de parkeergarage van een flat in Amsterdam-Zuidoost. Terwijl één van de daders bij hem blijft rijden twee anderen naar het huis van zijn partner in Amsterdam-Noord. Die heeft tegen de agressieve mannen geen schijn van kans. De daders stelen geld, sieraden en een muntenverzameling en gaan weg. Pas na anderhalf uur keren de daders dan weer terug bij de klusjesman.

Maandagavond 26 september wordt tankstation Salland Olie in Zwolle overvallen. De medewerkster staat alleen in de winkel als een wat oudere man binnenkomt. Hij haalt een pistool te voorschijn en mompelt in gebroken Nederlands / Duits dat hij geld en sigaretten wil. De man geeft een plastic zak aan de medewerkster, waarin ze het geld en de sigaretten moet doen. Vervolgens loopt de man weer naar buiten en is weg.

Hengelo/Haaksbergen: Gijzeling en inbraak Waddinxveen: Inbraak autobedrijf In de nacht van zondag 25 op maandag 26 september werd een vestigingsmanager van een ABN/AMRO bank in Haaksbergen, samen met zijn zoon, in hun huis in Hengelo gegijzeld. Ze lagen de hele nacht, vastgebonden en met dichtgeplakt te ogen, te wachten op wat komen ging. Dat was de inbraak bij de bank, 's morgens vroeg op maandag. Hierbij werd de inhoud van de kluis meegenomen.

Woensdagavond 7 september is er ingebroken bij autobedrijf Van Leeuwen op het industrieterrein Coenecoop in Waddinxveen. De daders zijn binnengekomen door het openbreken van de voordeur, waarna de kassa is leeggehaald. Tijdens de inbraak zijn de activiteiten van deze mannen door de beveiligingscamera's vastgelegd.