Politie Zeeland


---


O-6605-2005 Vier mannen aangehouden

Vannacht rond 1.20 uur zijn vier mannen uit Den Haag, leeftijden van 24 tot 46 jaar oud, aangehouden door de politie op verdenking van poging tot inbraak.
Zij hadden hun auto geparkeerd in de nabijheid van de woning van een oplettende politieman. Die vond het vreemd dat er een auto met ladders op het dak, rond voornoemd tijdstip, parkeerde. Hij is de vier gaan volgen en heeft gezien hoe ze over het hek klommen van een bedrijf aan de Verrijn Stuartweg in Goes. Zijn collega's werden in kennis gesteld en uiteindelijk zijn de mannen aangehouden op de Duizendbladstraat in Goes. De inbraak werd niet voltooid, er werd door de mannen niets meegenomen. Alle vier de mannen zijn ingesloten in het huis van bewaring. Zij zitten daar in afwachting van hun verhoor.


Z-6606-2005 Fiets afgepakt

Een 21-jarige Axelse fietste gisteravond rond 19.47 uur over de Mr.F.J.Haarmanweg in Terneuzen.
Opeens sprongen er twee personen uit de bosschages langs het fietspad. Een ervan trok de vrouw van haar fiets en de ander pakte haar fiets af. Hierop gingen de twee er, op de fiets van de vrouw, vandoor in de richting van Terneuzen. Een signalement van beide personen is niet bekend.


O-6607-2005 Flitspaal verbrand

Rond 02.36 uur vannacht hebben surveillerende agenten ontdekt dat een flitspaal, geplaatst op de N59, tussen Zierikzee en Bruinisse, verbrand was.
Een schadebedrag is nog niet bekend.


Z-6608-2005 Onder invloed

Op de 's-Gravenstraat in Clinge is gisteravond rond 21.40 uur een 41-jarige automobilist uit de gemeente Hulst, betrapt op het rijden onder invloed.
De man moest, op voornoemde straat, een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij ruim drie keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. Hij moest dan ook meteen zijn rijbewijs inleveren. Hij kreeg een dagvaarding mee naar huis en een rijverbod van acht uur.


Z-6609-2005 Aangehouden wegens openbare dronkenschap

Gisteravond, rond 20.55 uur, is een 45-jarige man uit Axel aangehouden wegens openbare dronkenschap.
De man liep/lag op de N60 ter hoogte van Hulst. Hij wilde steeds zijn weg vervolgen, met het risico dat hij zou worden aangereden door het langsrazende verkeer op de N60. Dit werd hem dus belet door een hulpvaardige voorbijganger. Deze heeft de politie gewaarschuwd die de man is komen ophalen. Op het politiebureau bleek dat de man zich niet kon legitimeren. Hiervoor, en voor de openbare dronkenschap, kreeg de man een bekeuring.


O-6610-2005 Verkeersongeval

Op de Staartsedijk in Driewegen heeft gisteravond rond 21.26 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden.
Een 44-jarige automobilist uit Borssele had, naar eigen zeggen, te laat in de gaten dat de Staartsedijk op een zeker moment een bocht in zich heeft. Hierdoor reed de man frontaal op een boom. Hierdoor beschadigde zijn auto dusdanig dat deze total loss werd verklaard. Persoonlijk letsel deed zich niet voor.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.