Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

KAN TELE2 WEL AL HAAR PLANNEN TEN UITVOER BRENGEN?

Amsterdam, 11 oktober 2005 ­ Nu 74% van de aandelen Versatel zijn aangemeld, doet Tele2 het voorkomen of zij al haar plannen zonder meer ten uitvoer kan brengen. Hierdoor zou Versatel/Tele2 N/B een divisie worden van Tele2. Daarvoor moet 95% van de aandelen worden verkregen en Versatel van de beurs worden gehaald. Tele2 heeft aangegeven daartoe alle juridische middelen te gaan inzetten.

Het zelfvertrouwen is kennelijk groot. De weg naar succes zit voor Tele2 echter vol voetangels en klemmen. Wij verwijzen naar de situatie vorig jaar, toen KPN heel SNT wilde overnemen en door middel van een juridische fusie de laatste 6% aandelen wilde absorberen. De rechter heeft daar een stokje voor gestoken en uiteindelijk hebben de protesterende aandeelhouders een aanzienlijk beter voorstel gekregen.


- EINDE -

Over Stichting Belangenbehartiging Aandeelhouders Versatel Telecom International. De Stichting Belangenbehartiging Aandeelhouders Versatel Telecom International is voortgekomen uit de Belangengroep TeleNee. De roepnaam blijft vooralsnog Stichting TeleNee of kortweg TeleNee.
Stichting TeleNee vertegenwoordigt een groep van particuliere aandeelhouders in Versatel Telecom International N.V. (Euronext: VRSA). De aan TeleNee gelieerde achterban telt ruim 800 personen. Een recente inventarisatie toont aan dat enkele procenten van de uitstaande aandelen Versatel in bezit is van onze achterban, exclusief een niet nader gespecificeerd aanzienlijk belang bij particulieren in de VS, welke niet zullen worden aangemeld bij het huidige overnamebod van Tele2 op Versatel.
De Stichting TeleNee is niet per definitie tegen een overname van Versatel. Zij is er echter van overtuigd dat er betere opties zijn voor alle stakehouders van Versatel dan het huidige plan van de directie. TeleNee is van mening dat, als zich de komende periode geen betere optie aandient, Versatel zelfstandig in de huidige vorm kan en moet voortbestaan. Versatel heeft veel geïnvesteerd in haar betere toekomst. In het voorliggende plan van de directie komt dit volstrekt niet tot uiting. Er is geen aanleiding om te veronderstellen, dat Versatel nu overgenomen moet worden en dat Versatel niet zelfstandig kan voortbestaan.
Voor meer informatie zie www.TeleNee.nl.

Contactpersoon:

Koos van Blerkom
Woordvoerder Stichting TeleNee
E-mail: info@telenee.nl
Telefoon: +31-(0)6-11461227


---- --