Koninklijke Ahold


Ahold kondigt tenderprocedure aan voor obligaties met een tegenwaarde van maximaal EUR 1 miljard

Ter reductie van Aholds schuld

Ter verlaging van de jaarlijkse nettorentelasten

NIET BESTEMD VOOR VERSPREIDING ONDER AMERIKAANSE OF ITALIAANSE PERSONEN OF ONDER PERSONEN OF NAAR ADRESSEN IN DE VERENIGDE STATEN OF ITALIË (DE VOLLEDIGE BEPERKENDE VOORWAARDEN DIE VAN TOEPASSING ZIJN IN HET KADER VAN DE TENDERPROCEDURE WORDEN HIERONDER VERMELD)

Amsterdam, 11 oktober 2005 - Ahold Finance U.S.A., LLC ("Ahold Finance") en Koninklijke Ahold N.V. ("Koninklijke Ahold" en samen met Ahold Finance, de "Vennootschappen") hebben vandaag een tenderprocedure aangekondigd voor obligaties met een gezamenlijke hoofdsom van maximaal EUR 1.000.000.000 (de "Tenderprocedure") (onder voorbehoud van wijzigingen door de Vennootschappen op enig moment). De Tenderprocedure betreft de uitstaande gegarandeerde obligatielening van GBP 500 miljoen, coupon 6,50%, die vervalt in 2017, de uitstaande gegarandeerde obligatielening van EUR 600 miljoen, coupon 5,875%, die vervalt in 2012, beide uitgegeven door Ahold Finance, en de uitstaande obligatielening van EUR 1,5 miljard, coupon 5,875%, die vervalt in 2008, uitgegeven door Koninklijke Ahold (gedrieën de "Notes").

De Tenderprocedure wordt gevolgd met het oog op de reductie van de geconsolideerde schuld van Koninklijke Ahold en de verlaging van de jaarlijkse nettorentelasten van de Vennootschappen. Voor de aankoop van de Notes uit hoofde van de Tenderprocedure en de betaling van alle opgebouwde en nog niet betaalde rente op deze Notes, zullen de Vennootschappen gebruikmaken van beschikbare geldmiddelen. Als gevolg van deze transactie verwacht Koninklijke Ahold een eenmalig boekverlies, volgens IFRS, te nemen. De omvang van dit verlies is afhankelijk van marktomstandigheden en zal als een financiële last worden verwerkt in de cijfers van het vierde kwartaal.

Gegevens betreffende de Tenderprocedure
De Vennootschappen hebben alle daarvoor in aanmerking komende obligatiehouders uitgenodigd de desbetreffende Notes te koop aan te bieden aan respectievelijk Ahold Finance en Koninklijke Ahold, op basis van de voorwaarden die zijn opgenomen in het Solicitation Memorandum van 11 oktober 2005. De aankopen van de Notes door de Vennootschappen zijn onderworpen aan de onderstaande maximumbedragen en aankoopprijzen gebaseerd op de onderstaande referentie-obligaties en tender spreads.

Open de link voor het volledige persbericht, inclusief tabellen.

Ahold press office: 020-509 5343

Koninklijke Ahold N.V Postbus 3050 1500 HB Zaandam tel: +31 (0)75 659 57 20 fax: +31 (0)75 659 83 02