2e persbericht van maandag 10 oktober 2005

Eindhoven 10-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanrijding onder invloed

Een 42-jarige automobilist uit Geldrop is maandagmorgen om 08.30 uur op de Deken van Somerenstraat aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor, bij een aanrijding met een motor op de kruising Sint Jorislaan Geldropseweg, te zijn doorgereden. Bij onderzoek bleek dat de bestuurder gedronken had. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0.70 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

Bergeijk: Verkeerscontrole

Tijdens een verkeerscontrole op de Eerselsedijk zijn 9 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de gordel, een proces-verbaal voor een te groot vermogen van een bromfiets, een proces-verbaal voor het niet verzekerd zijn en 3 bestuurders zijn bekeurd voor het overschrijden van de max. snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u.

Bergeijk: Diefstal uit een bedrijf

Tussen vrijdagmiddag 16.45 uur en maandagmorgen 07.30 uur is er ingebroken in een bedrijf aan De Waterlaat. Van het platte dak van het bedrijf zijn zes rollen dakleer, een kleine grijze gasfles met daaraan 15 meter gasslang, een kabelhaspel van 25 meter. En twee verlengsnoeren van 10 meter weggenomen.

Bergeijk: Snelheidscontrole

Maandagmorgen tussen 09.30 uur en 11.51 uur is er op snelheid gecontroleerd op de Eerselsedijk. Van de 448 gecontroleerde voertuigen reden er 40 harder dan de toegestane snelheid van 60 km/u.