Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Al dat gereis ­ memoires van een wereldreiziger

Amsterdam ­ 11 oktober 2005 ­ Willem Langeveld is een doorgewinterd wereldreiziger en is altijd graag onderweg. In 'Al dat gereis...' beschrijft hij op eclectische wijze zijn reiservaringen in korte, anekdotische stukjes. Zo schetst Langeveld talloze herkenbare, alledaagse, humoristische, ontroerende en bijzondere situaties die hij al reizend meemaakte in Afrika, Azië en Amerika. Met onbevangen blik en scherp oog voor detail tekent hij zijn ervaringen op met andere culturen. Tussen de regels door geeft Langeveld nuttige tips.

"Je moet altijd bedacht zijn op trucs om je te beroven of af te zetten. Onschuldig zijn de mensen die bij je aan het tafeltje komen zitten, iets bestellen, dat snel opdrinken en 'm smeren. Dat doen meestal vrouwen. Weigeren te betalen als de ober komt, natuurlijk. Ernstiger is het als je door twee knapen wordt vergezeld, van wie er een doet of hij iets verliest en vervolgens je been grijpt. Als je valt, pakt de ander je beurs. En erger zijn groepjes jongelui van wie er een je iets vraagt, terwijl de anderen er omheen komen staan en je razendsnel van alles ontdoen."

Over de auteur
Willem Langeveld (1928) studeerde politieke en sociale wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en was werkzaam als journalist en wetenschappelijk hoofdmedewerker. Hij werkte als freelance eindredacteur bij de Nederlandse televisie. Uit hoofde van zijn functies bezocht hij vele landen. Ook nu nog reist hij veel en hij legt zijn ervaringen onder andere op video vast.



Ingezonden persbericht