Protestantse Kerk in Nederland


Energie voor Kerken vindt veel respons

(11-10-2005)

Steeds meer Nederlandse kerkbesturen melden zich aan bij het project Energie voor Kerken. Op de website www.energievoorkerken.nl komen sinds begin september dagelijks meer dan dertig aanmeldingen binnen.

CIO-K (de Commissie Kerkelijke Gebouwen van het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken) is de initiatiefnemer van het energieproject waarvoor kerken zich tot 1 november aanstaande kunnen aanmelden. Nieuw is de mogelijkheid om via collectieve inkoop ook groene stroom af te nemen.

De 22 bij CIO-K aangesloten kerkgenootschappen - onder wie ook de Protestantse Kerk in Nederland - beheren gezamenlijk circa 8.000 kerken en kerkelijke gebouwen. Belangrijkste doel van het project Energie voor kerken is het voor de deelnemende kerken in de hand houden van de steeds stijgende energiekosten. Sinds de liberalisering van de energiemarkt kunnen door de inkoop van grotere volumes elektriciteit en aardgas forse kortingen gerealiseerd worden.

Alle CIO-kerkgenootschappen zijn inmiddels aangeschreven. De eerste levering van de gezamenlijk ingekochte energie is per 1 januari 2006 voorzien. De inschrijftermijn loopt tot 1 november aanstaande.

Voor meer informatie over CIO: www.cioweb.nl