Technische Universiteit Delft

Het Nuion Solar Team komt op Schiphol aan op woensdag 12 oktober, en niet op 10 oktober zoals in het eerder toegestuurde bericht stond. Onze excuses.


----------
Feestelijk ontvangst op Schiphol

Winnend Nuon Solar Team komt thuis

Op 12 oktober, om 13.00 uur, komt het Delftse Nuon Solar Team, dat onlangs voor de derde maal de World Solar Challenge 2005 won, aan op Schiphol. Op de luchthaven zal een afvaardiging van de TU Delft en hoofdsponsor Nuon het team feestelijk verwelkomen. Het team wordt verwacht met vl,uchtnummer BD105 vanuit Londen Heathrow

De Delftse studenten braken met hun zonnewagen Nuna 3 vele records tijdens deze editie van de World Solar Challenge. Het was de eerste keer in de geschiedenis van de World Solar Challenge dat eenzelfde team drie keer op rij won. Het Nuon Solar Team legde de afstand van 3021 kilometer van Darwin naar Adelaide af in 29 uur en 11 minuten. Hiermee heeft Nuna 3 een gemiddelde recordsnelheid gereden van zo'n 103 kilometer per uur. Bij de vorige editie van de World Solar Challenge behaalde Nuna 2 een gemiddelde snelheid van 97,02 kilometer per uur. De Delftse studenten verbeterden ook hun eigen afstandsrecord door in een dag 858 kilometer af te leggen.

Het Australische Aurora eindigde als tweede op 3 uur en 20 minuten achterstand. Het Amerikaanse Michigan finishte als derde, 43 minuten na Aurora. De Japanse Tiga en de Taiwanese Formosun kwamen respectievelijk als vierde en vijfde over de eindstreep. Solutra, de wagen van de Universiteit Twente, finishte als negende, De Leuvense Umicore als elfde.