Ingezonden persbericht


IDS Scheer biedt intelligent compliance-management

ARIS Audit Manager ondersteunt efficiënte uitrol richtlijnen en beleidscontrole

Leidschendam, 11 oktober 2005 - IDS Scheer, internationaal leverancier van proces- en IT-oplossingen, biedt met ARIS Audit Manager een webgebaseerde oplossing voor bedrijfsbreed compliance-beheer. Gebruikers kunnen met deze software eenvoudig compliance-gerelateerde maatregelen nemen en controles uitvoeren. ARIS Audit Manager ontsluit relevante informatie uit uiteenlopende systemen zeer efficiënt en ondersteunt daarmee bij het voldoen aan regelgeving als Basel II, Sarbanes-Oxley, Solvency II, MaRisk en corporate governance. De software is onderdeel van het ARIS-platform voor procesoptimalisatie en biedt een brede functionaliteit voor implementatie, controle en documentatie. Het van oorsprong Duitse bedrijf IDS Scheer groeit momenteel snel in Nederland. Steeds meer middelgrote en grote organisaties kiezen voor deze oplossingen voor Business Process Management.

Steeds strengere eisen en regelgeving op het gebied van compliance noodzaken bedrijven om een effectief intern controlesysteem te ontwikkelen en in te zetten. Het is essentieel om richtlijnen in de bedrijfsstructuren op te nemen en hiervoor controlemechanismen in te bouwen. Om dit te realiseren, moeten bedrijven de betreffende processen identificeren, risico's analyseren en controles inbouwen. In de laatste fase moeten ze ervoor zorgen dat deze controles daadwerkelijk plaatsvinden.

IDS Scheer ondersteunt bedrijven bij al deze activiteiten. ARIS Audit Manager biedt een specifieke audit-workflow voor voortdurende controle en optimalisatie van interne controlesystemen. De software garandeert dat controlemechanismen juist en effectief worden ingezet. Daarnaast ondersteunt deze oplossing de implementatie van nationale en internationale standaarden en het toezicht op regelgeving.

"Bedrijven kunnen met ARIS Audit Manager een uniform, bedrijfsbreed compliance-beheersysteem opzetten", zegt Wolfram Jost, directeur van de productdivisie van IDS Scheer. "Gebruikers kunnen op basis van de ARIS-functionaliteit voor procesvastlegging risico's identificeren en vervolgens noodzakelijke controles in processen inbouwen. Tevens kunnen ze ervoor zorgen dat hun implementatie wordt gemonitord."

ARIS Audit Manager is naadloos geïntegreerd met de nieuwe, gebruikersvriendelijke interface van het ARIS-platform. Dit platform verkleint bijvoorbeeld de complexiteit op basis van de rolgebaseerde functionaliteitsclustering en intelligente privilegesystemen. Deze functionaliteit zorgt er bovendien voor dat het softwaregebruik uiterst intuïtief is. De speciale functies van ARIS Audit Manager omvatten automatische workflow-configuratie, eenvoudige dataverplaatsing vanuit diverse bronsystemen en een uitgebreid systeem voor escalatie- en sign-off-beheer. Diverse overzichtsfuncties voor beheer en voor interne en externe auditors ondersteunen centrale en lokale organisatiestructuren. De oplossing is ook te integreren met de risico- en compliance portals van ARIS. Bovendien is het mogelijk uitgebreide evaluaties voor uiteenlopende doelgroepen uit te voeren.

IDS Scheer introduceert ARIS Audit Manager tijdens zijn 'Compliance Management Roadshow' die op 7 december 2005 Amsterdam zal aandoen. Tijdens deze Europese roadshow demonstreert het bedrijf hoe klanten een compliance-strategie kunnen ontwikkelen en inbedden in de organisatie. Meer informatie hierover is te vinden op: www.ids-scheer.com/compliance

###

IDS Scheer
Softwareleverancier en consultancybedrijf IDS Scheer (Saarbrücken, Duitsland) ontwikkelt oplossingen voor Business Process Management. Met de ARIS-productreeks biedt het bedrijf klanten een geïntegreerd en compleet toolportfolio voor ontwerp, implementatie en controle van bedrijfsprocessen. De ARIS-toolset is onderdeel van het ARIS Process Platform en de meest gebruikte tool voor procesmodellering ter wereld. Door een strategisch samenwerkingsverband met SAP zijn de ARIS-tools en -methodes gestandaardiseerd voor het NetWeaver-platform. IDS Scheer is in 1984 opgericht door August-Wilhelm Scheer en bedient vanuit eigen vestigingen en met partners momenteel circa 4.000 klanten in ruim 50 landen. Wereldwijd werken meer dan 2.400 mensen voor IDS Scheer. In Duitsland behoort het bedrijf tot de top-10 van IT-dienstverleners. In Centraal Europa en Oost-Europa wordt IDS Scheer beschouwd als marktleider. Het bedrijf is genoteerd aan de TecDAX van de Frankfurt Stock Exchange en behoort tot de 110 grootste bedrijven, ook wel bekend onder de naam 'DAX110'.

Ingezonden persbericht