Ingezonden persbericht


Energiebesparen doe ik zo!

PERSBERICHT Leeuwarden 11 oktober 2005

Milieufederaties lanceren noordelijke website over energiebesparing

Dinsdag 11 oktober hebben de drie noordelijke milieufederaties de website www.energiebesparendoeikzo.nl voor de inwoners van de provincies Friesland, Groningen en Drenthe gelanceerd. Met deze website willen de milieufederaties laten zien hoe aantrekkelijk het kan zijn om energie te besparen.

Op de website staan tips hoe men zelf op eenvoudige wijze maatregelen kan nemen om het energieverbruik omlaag te brengen, zoals tv en computer niet op standby laten staan, het gebruiken van spaarlampen en de was drogen aan een wasrek in plaats van in de wasdroger. Maar ook komen duurdere investeringen aan de orde, zoals het plaatsen van zonnepanelen, het kopen van zuinige apparaten (A-label) of het isoleren van het huis. Verder kan men op de website een enquête over energiegebruik invullen, meedoen aan de meterstandenactie, zelf tips leveren en actueel nieuws lezen.

De steeds hoger wordende energieprijzen zijn voor veel mensen een bron van zorg. De prijzen hebben we niet in de hand, maar we kunnen wel wat aan ons energieverbruik doen. Wie minder gas en elektriciteit verbruikt, kan veel geld besparen. En wie wil dat nu niet. Het verminderen van het energieverbruik is bovendien goed voor ons klimaat. Reden genoeg om de website www.energiebesparendoeikzo.nl te bezoeken en zelf actief energie te gaan besparen.