Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


11 oktober 2005

Onderwerp: 4e wijkcontrole in Zutphen ook succesvol

Voor de vierde keer dit jaar heeft de Zutphense politie afgelopen ochtend een grootscheepse controle in één van haar wijken gehouden. Dit keer was wijk E (de wijk Leesten, Den Elterweg/Kleine Omlegging) aan de beurt. Doel was om preventief en repressief een beeld te krijgen van allerlei gedragingen in dit deel van Zutphen.
Ook nu werden o.a klachten die bij de wijkagent waren beland in de controle meegenomen. Zo werd er gelet op het te hard rijden, verkeersgevaarlijk gedrag op de N 348, opgevoerde brommers, rijden zonder verlichting en het onjuist "ronden" van de rotonde bij het ziekenhuis. Bij de controle werden 53 bekeuringen uitgeschreven.

Onder supervisie van de wijkagent Joost van Benthem hebben zo'n 20 agenten van de plaatselijke politie en het Team Verkeershandhaving dinsdag van 07.30 tot 09.30 uur een grote controle gehouden in wijk E. Het was de vierde controle in één van Zutphens wijken, waarbij vooral de klachten van de wijkbewoners ter hand worden genomen.

Bij de rotonde ter hoogte van het ziekenhuis werden 16 jongeren bekeurd die met hun fiets de rotonde op de verkeerde manier bereden. Zij steken komende vanaf de Zuidwijken bij de rotonde gekomen direct over, waardoor het overige verkeer verrast wordt. In het verleden heeft dit al tot aanrijdingen geleid. (boete 13 euro voor jongeren onder de 16 jaar)

Bij de Lage Weide in Warnsveld stond een rolletestbank waar bromfietsers door motorrijders naar toe werden geleid. Het verkeer werd geselecteerd in straten van wijk E, maar ook op de grotere doorgaande wegen in Warnsveld. Hier blijkt vooral de snelheid waarmee bromfietsbezitters door de soms nauwe straatjes of woonerven rijden een groot gevaar op te leveren. 7 bromfietsen bleken opgevoerd en de boete varieert van 30 tot 150 euro.

Bij de Verlengde Ooijerhoekseweg werd gelet op automobilisten die het bord "alleen voor bestemmingsverkeer" negeerden en dus onrechtmatig over de daar gelegen brug reden. Ook hier waren 7 bestuurders in overtreding.

Verder werden er bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, het mobiel bellen, onjuiste kentekenplaat op de aanhanger, niet tonen van het bromfietscertificaat.

Ook nu kregen de agenten veel positieve reacties van buurtbewoners. Welke wijk de volgende keer aan de beurt is, is nog niet bekend.
Einde bericht

Nadere informatie:
Politievoorlichting
Anton de Ronde
055 - 548 60 52


---- --