Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 11 oktober 2005

Boomerang stuitert Nederland binnen bij TV Home!

Turner Broadcasting lanceert de nieuwe familie-tekenfilmzender Boomerang in Nederland. Boomerang is vanaf heden beschikbaar via het digitale televisieplatform TV Home van Essent.

Boomerang is de thuisbasis van klassieke tekenfilms en tekenfilmsterren en maakt onderdeel uit van het TV Home Digitaal Extra-pakket van Essent. Hiermee is de nieuwe cartoonzender nu voor 60.000 huishoudens beschikbaar. Boomerang zendt 24 uur per dag en 7 dagen per week uit. De programma's zijn in het Engels ingesproken. In de loop van 2006 zullen alle series in het Nederlands ondertiteld worden. Boomerang richt zich met name op kinderen in de leeftijdscategorie van 4 tot 9 jaar.

Boomerang bestaat uit de meest geliefde cartoonseries die ooit zijn geproduceerd, inclusief Scooby Doo, Top Cat, Bugs Bunny, Wacky Races en Captain Caveman

Alison Mordue, Commercieel directeur van Turner Broadcasting:"De lancering van Boomerang bij Essent is fantastisch nieuws. Als je naar de zender kijkt met de shows van Fred Flintstone en Tom & Jerry komen de oude jeugdherinneringen van velen van ons weer boven. Het is toch fantastisch dat deze programma's niets van hun glans en aantrekkingskracht hebben verloren, dat maakt het een perfecte zender zijn voor jongeren en jong gestemden."

Zij voegt daaraan toe "We hebben ons gecommitteerd aan de ontwikkeling van ons digitale profiel in deze belangrijke markt; de komst van Boomerang als onderdeel van ons entertainment- portefeuille versterkt dit nog eens extra. De komende maanden zullen we nauw samen werken met Essent en bekijken hoe we de analoge kijkers kunnen overtuigen dat digitale TV de enige TV-keuze is in Nederland."

Marco de Jong, Directeur Marketing & Sales van Essent Kabelcom, voegt daaraan toe; "Met TV Home bieden we een van de meest uitgebreide Televisiepaketten in Nederland. Met Boomerang bieden we zelfs nog meer. Iedereen houdt van cartoons. Onze klanten, zowel kinderen als de opgroeiende jeugd, kunnen en zullen Boomerang samen bekijken. "

Boomerang is inmiddels met groot succes in Frankrijk, Hongarije, Italië, Spanje , Roemenië en Zuid-Afrika gelanceerd en zal naar verwachting ook in Nederland even succesvol worden.

Boomerang

Boomerang is de klassieke cartoonzender die de tijdloze favorieten toont zoals Scooby Doo, Tom & Jerry, Looney Tunes en de Flintstones. Boomerang is entertainment voor het hele gezin, dat 24 uur per dag en 7 dagen per week zeer geliefde cartoonsterren in de huiskamer brengt voor een geheel nieuwe generatie kijkers.

Essent

Essent Kabelcom is een van de belangrijkste spelers in de Nederlandse kabelsector. Essent is actief in de telecommunicatie, data-communicatie, radio, televisie en Internet zowel voor de consumentenmarkt als zakelijke markt. Dagelijks bereikt Essent 5 miljoen mensen in het Noorden, Oosten en Zuiden

van Nederland via 1,7 miljoen kabelaansluitingen.


---

Noot voor de redactie: (

Ingezonden persbericht