Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 oktober 2005

Belediging

Politie houdt twee verdachten aan nadat zij tijdens controle agenten beledigen

Almelo

Op maandag 10 oktober surveilleerde de politie omstreeks 16.30 uur op het Stationsplein in Almelo. De laatste tijd waren daar meerdere personen aangesproken vanwege drugsdealen, overlast etc. Ook nu stonden er twee personen, een 20-jarige Almeloër en een 20-jarige vrouw uit Zaandam, waarvan bekend was dat zij de laatste tijd veelvuldig voor overlast zorgden. Bij het aanspreken door de politie reageerde de vrouw meteen al door te schreeuwen. Zij kreeg een proces-verbaal voor het zich onnodig ophouden op het Stationsplein, waarop ze de politie begon te beledigen. De 20-jarige man bemoeide zich er toen ook mee en deed een rondje beledigen mee. Beide personen verkeerden onder invloed van alcohol en drugs. De politie hield beiden aan. Na verhoor konden zij met een boete van 220 (man) en 330 (vrouw) euro het bureau weer verlaten. (05-128593)

Diefstal fiets

Twee verdachten op heterdaad aangehouden

Enschede

Op maandag 10 oktober zagen getuigen hoe twee mannen een fiets aan het stelen waren op het Molenplein in Enschede. Ze hielden beide mannen op en driegen hen over aan de politie, die de twee mannen aanhield. Het betreffen een 46- en 51-jarige Enschedeër. Na verhoor konden zij met een boete van 200 euro het bureau weer verlaten. (05-128620)

Verkeerscontroles

Politie houdt toezicht op de verkeersveiligheid

Wierden en Enter

Op maandag 10 oktober hield de politie op meerdere locaties in Wierden en Enter verkeerscontroles. In Wierden werd tussen 07.00 en 09.00 uur gecontroleerd aan de Vriezenveenseweg. In totaal werden 13 bekeuringen uitgeschreven. 9x niet dragen autogordel
3x niet voldoende zicht door beslagen ruiten 1x uitstekende delen bij auto

Aan de Dorpsstraat in Enter werd gecontroleerd tussen 10.00 en 12.00 uur. Daar werden 10 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Op de Nijverdalsestraat werden ook nog eens 3 bekeuringen uitgeschreven voor het dragen van de autogordel. (05-128389)

Winkeldiefstal

Verdachte aangehouden

Enschede

Op maandag 10 oktober werd omstreeks 17.30 uur een winkeldiefstal gemeld bij een bedrijf aan de Slijpsteen in Enschede. Nadat een man de winkel verliet ging het alarm af. Personeel ging achter de wegrennende man aan en greep hem bij zijn jas. De verdachte wist echter toch te ontkomen en de winkelbediende bleef met de jas, vol gestolen goed, achter. Aan de hand van een bankpas in zijn jas en videobeelden kon de politie deze verdachte, een 23-jarige Enschedeër diezelfde avond nog aanhouden in zijn woning. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (05-128667)

Autobrand

Auto mogelijk in brand gestoken

Enschede

Op maandag 10 oktober werd omstreeks 22.45 uur een autobrand gemeld aan de Kanaalstraat in Enschede. De politie trof daar een brandende auto aan, welke eigendom is van het aan deze weg gelegen bedrijf. De brandweer bluste de brand. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand, maar sluit brandstichting niet uit. (05-128739)

Jongen van fiets geduwd

Politie zoekt getuigen

Haaksbergen

Op maandag 10 oktober deed een 14-jarige jongen uit Beckum aangifte van mishandeling. Hij hield aan deze mishandeling 3 gebroken tanden, schaafplekken in zijn gezicht en een kapotte jas en fiets aan over. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen van dit voorval en verzoekt hen contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844. De mishandeling vond plaats op zondagavond 9 oktober rond 00.15 uur op de Stepelerveldweg in Haaksbergen. De 14-jarige Hengeloër fietste vanaf Haaksbergen naar zijn huis in Beckum. Voor en achter hem fietsten nog een aantal jongeren. De 14-jarige fietste alleen. Op een bepaald moment kwamen hem drie knapen op de fiets tegemoet rijden vanuit de richting van het industrieterrein. Tijdens het passeren van deze drie knapen, gaf een van hen de 14-jarige zonder aanleiding een duw, waardoor hij kwam te vallen en genoemd letsel en schade opliep. De 14-jarige kende deze drie knapen niet. Het betreffen drie blanke jongens, ongeveer 15-16 jaar oud; allen droegen donkere kleding. (05-128338)

Twee gewonden bij aanrijding

Zowel fietser en bromfietser raken gewond

Rijssen

Maandagmiddag 10 oktober vond omstreeks 17.00 uur een aanrijding plaats tussen een fiets en bromfiets op de kruising Holterstraatweg/Hagslagen in Rijssen. Een 64-jarige vrouw uit Rijssen fietste op de Hagslagen en wilde genoemde kruising oversteken om haar weg via de Banisstraat te vervolgen. Op het moment dat zij de kruising opreed naderde voor haar van links op de Holterstraatweg een 17-jarige bromfietser uit Rijssen. Beiden kwamen met elkaar in aanrijding en raakten gewond. Zij werden per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-128671)

Voetganger gewond

Vrouw loopt met rollator op het trottoir en wordt door een personenauto geraakt

Wierden

Maandagmorgen 10 oktober werd een 78-jarige vrouw uit Wierden omstreeks 09.45 uur aan de Primulastraat in Wierden aangereden door een auto, bestuurd door een 34-jarige vrouw uit Wierden. De 34-jarige automobiliste reed met haar auto vanuit een parkeerplaats achteruit en zag de 78-jarige vrouw hierbij over het hoofd. De 78-jarige vrouw raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-128291)

Aanrijding met letsel

Fietsster raakt gewond nadat zij door een voorbijrijdende auto werd geraakt en ten val kwam

Saasveld

Maandagmiddag 10 oktober vond omstreeks 14.40 uur op de Gunnerstraat in Saasveld een aanrijding plaats tussen een personenauto en fiets. Een 18-jarige automobilist uit Weerselo haalde twee naast elkaar rijdende fietsers in. Hij ging er vermoedelijk te kort langs waardoor een van de fietsers, een 72-jarige Almelose, werd geraakt. Zij kwam ten val, raakte gewond en werd door de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-128550)

Verkeersongeval

Motorrijder raakt gewond na aanrijding met personenauto

Borne

Maandagmorgen 10 oktober reed een 71-jarige man uit Borne in zijn auto over de Hanzestraat in Borne. Hij sloeg linksaf om een inrit op te rijden en zag daarbij te laat dat uit tegenovergestelde richting een motorrijder naderde. Gevolg was een aanrijding, waarbij de motorrijder, een 35-jarige man uit Borne, gewond raakte. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-128354)

Aanhouding na bedreiging

Twee jongens doen aangifte van bedreiging met een mes; politie houdt verdachte aan

Hengelo

Maandagavond 10 oktober deden twee jongens uit Hengelo (11 en 14 jaar) aangifte van bedreiging, die eerder die avond rond 20.30 uur plaatsvond aan de Christiaan Langefeldstraat in Hengelo. Een jongen had hen zonder enige aanleiding met een mes bedreigd. De politie hield nog diezelfde avond een verdachte aan, te weten een 15-jarige jongen uit Hengelo. Hij werd in zijn woning aangehouden. De jongen is voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-128726)

10-jarige jongen gewond

Jongen steekt de straat over en wordt door een auto aangereden

Borne

Maandag 10 oktober stond een 10-jarige jongen uit Borne met zijn fiets op het trottoir van de Azelosestraat in Borne te wachten om de straat over te steken. Op de Azelostraat naderde een auto, bestuurd door een 24-jarige man uit Borne. Op het moment dat de auto ongeveer drie meter voor de oversteekplaats reed, stak de 10-jarige jongen plotseling de straat over. De 24-jarige automobilist remde en stuurde naar links maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De 10-jarige jongen werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-128669)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --