Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Bericht uit het college

datum:
3 oktober 2005

nummer:
38
|                                                                              |
Op dinsdag 11 oktober 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Vastgoedinformatie
Het college stemde in met het per 2006 op internet plaatsen van onder andere luchtfoto's en rondkijkfoto's, informatie over monumenten, een overzichtskaart en een gedetailleerde topografische kaart, een risicokaart en bestemmingsplannen.

Benoeming lid Programmaraad BCNZ
In verband met een opzegging is er een plek vrijgekomen in de programmaraad Bergschenhoek, Capelle aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle. Het college stelde het conceptraadsvoorstel en conceptraadsbesluit tot het benoemen van de heer E.H.J. Mertens tot lid van de Programmaraad vast.

Meerjarenonderhoudsplan accommodaties
De gemeente onderhoudt een groot aantal accommodaties. Het onderhoud is gebaseerd op een meerjaren-onderhoudsplanning. De planning moet geactualiseerd worden. Het college stemde in met het opstellen van de meerjaren-onderhoudsplannen en met de aanschaf van software op basis van de methodiek conditiemeting. Voordelen hiervan zijn onder andere dat beter gestuurd kan worden op kwaliteit en onderhoudsscenario's.

Uitvoering Wet WOZ
Het college nam het oordeel over de uitvoering Wet WOZ voor kennisgeving aan. Het eindoordeel is dat de uitvoering van de Wet WOZ naar behoren verloopt.

Buitengewone algemene ledenvergadering VNG 13 oktober 2005 Onder het motto 'laat de gemeenten hun werk doen' wil het VNG-bestuur met klem aan de landsregering kenbaar te maken dat:
- het Wetsontwerp OZB zonder gelijktijdige besluitvorming over de invoering van een nieuwe gemeentelijke belasting en uitbreiding van het gemeentelijk belastinggebied onacceptabel is;
- centralisatie van de politie in strijd is met de (noodzakelijke) lokale inbedding en aansturing van politiezorg;
- vastgehouden moet worden aan de huidige afspraken met het kabinet over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Het college stemde in met de ontwerpresolutie en vaardigt loco-burgemeester A.J. Moerkerke af om de gemeente op deze ledenvergadering te vertegenwoordigen.

Opdracht Deloitte en Touche
Het college stemde in met het geven van een opdracht aan Deloitte en Touche om te adviseren over de voor de gemeente meest gunstige eigendomsconstructie voor het Multifunctioneel centrum Fascinatio.

Accountantscontrole
Omdat 2004 het eerste jaar was van de gewijzigde controles op het gebied van rechtmatigheid en getrouwheid van de jaarrekening is bepaald vanaf het jaar 2005 een nieuw voorstel te doen. Het voorstel betreft vooral de invulling van het begrip Rechtmatigheid en de goedkeuringstoleranties. Het college stemde in met het conceptraadsvoorstel en -besluit.

Opdrachtverlening aan BDO CampsObers Corporate Finance De gemeente Rotterdam heeft besloten alle aandelen in de Holding AVR Bedrijven NV te verkopen. De overige aandeelhouders liften mee met de verkoop. Afgesproken tussen de overige aandeelhouders is om ten behoeve van een optimale behartiging van de belangen een externe deskundige in te schakelen. Deze kan de meeliftende gemeenten adviseren bij hun afwegingsproces, de juiste vragen stellen en adviseren over een reële prijs van de aandelen. Het college besliste BDO CampsObers de opdracht te verstrekken voor het houden van een quick scan om een inschatting te maken van de mogelijkheden om de belangen in het verkoopproces te optimaliseren.


---