Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE


11 oktober 2005


Epe - Aanrijding met scootmobiel

Een 86-jarige Vaassense bestuurder van een scootmobiel zag bij het oversteken van de Hoofdstraat een 59-jarige automobiliste uit Wenum Wiesel over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. Het ongeval gebeurde op maandag (10-10) rond 14.20 uur. De Vaassenaar raakte licht gewond aan een hand en werd door de politie naar huis gebracht. De auto had geringe schade. De man met de scootmobiel reed op het fietspad van de Hoofdstraat vanuit de richting Vaassen en stak ter hoogte van de Kuipersweg de weg over, juist op het moment dat de automobiliste, eveneens komende vanuit de richting Vaassen, hem voorbij reed.


Heerde - Winkeldief na achtervolging aangehouden

De politie heeft op maandag (10-10) om 17.30 uur een 25-jarige Pool aangehouden voor winkeldiefstal. De man had 25 tubes tandpasta twv E 92.25 gestolen en toen hij daarop werd aangesproken bij de kassa, zette hij het op een lopen. Het winkelpersoneel achtervolgde de man op straat en kreeg hulp van een passerende 28-jarige motorrijder uit Heerde.
De motorrijder trof de dader aan in de bosjes bij Villa Welgelegen, vatte hem in de kraag en bracht hem terug naar de winkel! De politie is een nader onderzoek gestart, omdat de man mogelijk in aanmerking komt voor meerdere winkeldiefstallen.


Harderwijk - 144 bestuurders te snel

De politie heeft tijdens verkeerscontroles op maandag (10-10) in totaal 144 bestuurders betrapt op te snel rijden. Dit gebeurde op de Deventerweg, Westermeenweg en de
Burg.de Meesterstraat. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km per uur op een traject waar 50 km per uur is toegestaan.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


---- --