Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


11 oktober 2005


Brummen - Automobiliste raakt gewond

Een 55-jarige automobiliste uit Brummen raakte maandagmiddag rond 17.25 uur gewond na een aanrijding. De vrouw moest op de Vosstraat uitwijken voor een tegenligger. Hierbij kwam ze met één wiel in de berm terecht. Waarschijnlijk schrok de vrouw hiervan en stuurde naar links. Vervolgens stuurde ze naar rechts. Hierbij raakte de auto in een slip, waarbij ze de macht over het stuur verloor. De auto kwam naast de weg in de struiken tot stilstand. Omdat de vrouw rugklachten had werd ze met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Zutphen/Lochem - Drankrijders betrapt

Agenten hebben maandagmorgen bij een controle op de Laan naar Eme in Zutphen een 23-jarige automobilist uit Zutphen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man blies 0,8 prom. en kreeg een boete.

Een 48-jarige auotmobilist uit Barchem blies maandagavond bij een controle op de Nieuweweg in Lochem 1,3 prom. De man viel op door zijn rijgedrag. Het rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.

Bij een controle op de Weg naar Laren blies afgelopen nacht een 38-jarige automobilist uit Zutphen 1,3 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces verbaal op.


Brummen - Inbraak in winkel

In een winkel aan de Ambachtstraat werd afgelopen nacht ingebroken. Dit gebeurde rond 03.30 uur. Men wist binnen te komen door een deur te forceren. Weggenomen werden een onbekende hoeveelheid mobiele telefoons, laptops, dvd-spelers en sigaretten. De politie is een onderzoek gestart.


Eerbeek - Tas weggenomen

De tas van een 61-jarige inwoonster uit Eerbeek werd maandagmiddag rond 13.50 uur weggenomen. De vrouw fietste op de H.A. Lorentzstraat. Ter hoogte van de kerk werd ze ingehaald door een fietser. Deze pakt de zwarte tas uit de mand voorop de fiets weg. De vrouw had de tas bij de hengels vast, maar de fietser wist deze los te rukken. In de tas zaten onder andere een portemonnee met geld, een rijbewijs, diverse pasjes en contactlenzen. Mogelijk dat iemand iets gezien heeft. De dief was ongeveer 16 jaar en droeg een wit t-shirt. Getuigen worden verzocht te bellen naar 0900 8844.


Joppe - Rijbewijs kwijt na te hard rijden

Een 23-jarige automobilist uit Lochem moest maandagmorgen zijn rijbewijs inleveren. De man haalde op de Lochemseweg met zeer hoge snelheid een onopvallende politieauto in. Op deze weg mag 60 km gereden worden. De politie ging achter de auto aan en klokte, na correctie, een snelheid van 116 km. Omdat dit een overschrijding is van meer dan 50 km werd het rijbewijs ingevorderd en proces verbaal opgemaakt.


Zutphen - Bromfietser bekeurd

Agenten hebben maandagavond een 16-jarige bromfietser uit Zutphen bekeurd. De jongens reed op de Den Elterweg zonder helm op de bromfiets. Tevens was de bromfiets niet voorzien van gele platen, maar oranje platen. De jongen kreeg een boete van E 120,-.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting:
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58
---- --