Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


11 oktober 2005


Silvolde - Bromfietser raakt gewond

Een 36-jarige bromfietser uit Sinderen raakte maandagmorgen rond 07.10 uur gewond na een aanrijding. Een 56-jarige automobilist uit Terborg reed over de Berkenlaan en gaf op de kruising met de Munstermanstraat geen voorrang aan de bromfietser. De bromfietser had een pijnlijke schouder en wat schaafwonden.


Laag-Keppel - Fietsers botsen

Op de ventweg van de Rijksweg botsten maandagmiddag rond 15.00 uur een 15-jarige fietser uit Hoog Keppel en een 57-jarige fietser uit Doesburg tegen elkaar. De man uit Doesburg liep hierbij onbekende verwondingen op en werd met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De jongen bleef ongedeerd.


Neede - Auto weggenomen

In de nacht van zondag op maandag werd bij een woning aan de Huikert een auto weggenomen. Het gaat om een donkerblauwe Nissan Sunny met het kenteken YJ-07-XV. Een 35-jarige Needenaar heeft aangifte gedaan.


Lichtenvoorde - Inbraak in winkel

In een winkel aan de Korte Papenburgsestraat werd afgelopen nacht rond 03.30 uur ingebroken. Om binnen te komen werd een ruit vernield. Weggenomen werd een grote hoeveelheid spijkerbroeken, diverse colberts en diverse jassen. De politie is een buurtonderzoek gestart.


Winterswijk - Brandende fiets

Een passant (verdere gegevens niet bekend) ontdekte maandagavond rond 23.45 uur dat bij een flat aan de Europalaan een damesfiets in brand stond. Samen met bewoners werd de brand geblust en kon erger voorkomen worden. De fiets stond namelijk bij de ingang onder de overkapping. De brandweer heeft nageblust. Het is niet bekend wie de eigenaar van de fiets is.


Azewijn - Hennepkwekerij aangetroffen

Agenten hebben maandagmorgen bij een politieonderzoek een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Marssestraat. In twee slaapkamers van de woning stonden ongeveer 430 planten. In de garage werd een in aanbouw zijnde kwekerij aangetroffen. Alle planten en aanwezige goederen, zoals, ventilatoren, lampen en filters werden in beslag genomen en direct vernietigd. Er werden geen aanhoudingen verricht. Het onderzoek gaat verder.

EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --