Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

D600 met populair slide design biedt ongekende mogelijkheden in beeld en geluid

Samsung introduceert 2 megapixel mobiele telefoon die foto's en videoclips direct op TV toont

Delft, 11 oktober 2005 - Na de bekroning van de D500 door de GSM Association als beste mobiele telefoon van 2005 vervolgt Samsung dit succes met de introductie van de nog rijker uitgeruste D600. Ook de D600 is een fraai vormgegeven slide telefoon, maar deze overtreft alle verwachtingen met ongekende techniek en multimediatoepassingen en een groot gebruiksgemak. Van 2 megapixel digitale fotografie tot MPEG4-videospeakers en -dual speakers, tot 3D-geluid is de Quad-Band D600 dé mobiele telefoon die de nieuwe standaard zet. Zelfs foto's en videobeelden verschijnen met de D600 in een handomdraai op het TV-scherm. Of kies ervoor om foto's via de mobiele telefoon direct draadloos af te drukken.

Levensecht beeld

Voor mensen die méér willen met hun mobiele telefoon biedt de Samsung D600 een wereld aan mogelijkheden. Als eerste biedt de D600 2.0 megapixels om levensechte foto's te schieten. Ook haarscherpe video-opnamen maken in de MPEG4- of H.263-standaard is mogelijk met de D600. Terwijl de 4x digitale zoom en ingebouwde flitser, plus een reeks speciale instellingen voor bijzondere opnamen nog meer fotografieplezier opleveren. De D600 geeft foto's op 1600 x 1200 UXGA-kwaliteit weer op een maar liefst 2 inch QVGA TFT-display in 262.144 kleuren. De D600 slaat foto's op in JPEG-formaat, maar wisselt deze net zo makkelijk uit tussen andere telefoons of de PC of toont ze via TV Out direct op de TV, zoals bij een 'gewone' digitale camera. Ook videobeelden kunnen zo in een resolutie van 352 x 288 worden getoond. Deze video-opnamen kunnen zelfs via de PC worden voorzien van iconen, emoticons en speciale effecten, om deze vervolgens weer te downloaden naar de D600 of op TV te laten zien. Via TV Out is het zelfs mogelijk de beelden via een beamer op een scherm te projecteren.

Hoogstaand geluid

Geen hoogstaand entertainment zonder dito geluid. Daarom is de D600 voorzien van niet één maar twee speakers, die bovendien 3D digitaal geluid weergeven. Voor maximaal individueel genieten van muziek werkt de D600 ook met een Bluetooth stereo headset. Aansluiten en ongelimiteerd luisteren naar MP3, AAC of AAC+ muziekbestanden, die dankzij een makkelijk uitbreidbaar geheugen voor uren plezier kunnen zorgen. Door de ondersteuning van Bluetooth en USB interface is het up- en downloaden en uitwisselen van muziek en ringtones heel simpel.

Mobiele kracht

De D600 ondersteunt Picsel Viewer voor het bekijken van een hele reeks bestandstypen, inclusief alle veelgebruikte software zoals Word, Excel, PowerPoint, PDF en HTML. Die verschijnen op het hoogwaardige QVGA TFT 2,0 inch display precies als op het computerscherm.

De Bluetooth technologie geeft in de D600 échte betekenis aan mobiele kracht. Want data verzenden, delen en synchroniseren is daarmee wel heel makkelijk en gebruiksvriendelijk. Via het ingebouwde Pictbridge en Bluetooth Basic Printing Profile of USB interface kan de D600 onder andere foto's, databestanden en MSM-berichten in een handomdraai laten uitprinten. Samsung heeft de D600 al voorzien van een royaal 76 MB intern geheugen maar komt veeleisende gebruikers tegemoet met de toevoeging van TransFlash-geheugen. Dit is de kleinste flash-geheugenkaart op de markt en dus heel makkelijk om letterlijk een bibliotheek aan muziek, foto's en video's, voice recordings, ringtones, games altijd bij je en beschikbaar te hebben.

Al deze technologie, de ongekende features en het hoge gebruiksgemak heeft Samsung bijeengebracht in een mobiele telefoon van slechts 99 gram, met een strak, zwart design. De Samsung D600 is vanaf oktober beschikbaar voor ¤ 499,- inclusief B.T.W.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en behaalde in 2004 een totale omzet van US$ 55,2 miljard en een nettowinst van US$ 10,3 miljard. Bij de onderneming zijn 113.000 medewerkers actief op 90 locaties in 48 landen. Samsung bestaat uit vijf business units: Digital Appliance Business, Digital Media Business, LCD Business, Semiconductor Business en Telecommunication Network Business. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van kleurenbeeldschermen, kleurentelevisies, geheugenchips en TFT-LCD displays en is een van de snelst groeiende merken ter wereld. In de Benelux brengt Samsung Electronics telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Bij Samsung Electronics werken 140 personen, van wie 95 op de vestiging in Delft en 45 in het Belgische Wommelgem. Meer informatie over Samsung is te vinden op www.samsung.nl.



Ingezonden persbericht