Ingezonden persbericht


Perfect Agent Joanna Dark verblijft in Amsterdam

Gamers beginnen massale zoektocht naar haar verblijfadres: Xbox en Coca-Cola loven prijs uit

Schiphol-Rijk, 11 oktober 2005 - Joanna Dark, Perfect Agent voor Microsofts nieuwe games- en entertainment systeem, Xbox 360, woont tijdelijk in Amsterdam! De hoofdpersoon in de blockbuster game Perfect Dark Zero maakte haar opwachting bij de wereldwijde pers tijdens het Xbox-event X05 dat op 4 en 5 oktober in Amsterdam plaatsvond. Na het spectaculaire optreden van Joanna Dark ontdekten enkele journalisten die op het event aanwezig waren, dat Joanna Dark in de Nederlandse hoofdstad verblijft en daar zelfs een appartement heeft gehuurd. Dit nieuws zorgt voor een ware hype onder gamers, omdat het adres van het appartement onbekend is. Om dit raadsel zo spoedig mogelijk op te lossen is Xbox een officiële samenwerking aangegaan met Coca-Cola, waarbij een prijs wordt uitgeloofd voor diegenen die als eersten ontdekken waar Joanna Dark woont.

Op de site van Coca-Cola - www.coca-cola.nl - staat een online quest die de deelnemers helpt bij hun zoektocht. De eerste vijf personen die door middel van deze site het adres van de geheimagente ontdekken, worden uitgenodigd om als eersten in Nederland een uitgebreide play-test te doen van Microsofts next-generation games- en entertainment systeem, de Xbox 360. Als beloning ontvangen de vijf winnaars tevens als eersten in Nederland een Xbox 360 en de game Perfect Dark Zero.

Via diverse mediakanalen, waaronder MSN, en miljoenen blikjes Coca-Cola Regular en Coca-Cola Cherry wordt vanaf heden verwezen naar de site van Coca-Cola. Via www.coca-cola.nl krijgen de deelnemers vanaf 14 oktober dagelijks meerdere vragen voorgelegd die hen helpen bij hun zoektocht naar Joanna Dark. Door het juist beantwoorden van de vragen krijgen ze aanwijzingen die uiteindelijk leiden naar het adres van het appartement van Joanna Dark. Spelers die met deze actie willen meedoen, kunnen zich vanaf vandaag aanmelden op www.coca-cola.nl. Deelnemers krijgen tot en met 21 oktober middernacht de tijd om hun missie te volbrengen.

**