Politie Zeeland


---


O-6618-2005 Kattenvangkooi weggenomen


In de De Jongestraat in Zierikzee is tussen zondagavond 21.00 uur en maandagavond 21.00 uur een kattenvangkooi weggenomen.


De kooi, ongeveer 80 bij 40 centimeter groot, was daar geplaatst om de weggelopen huiskat van een bewoonster van de De Jongestraat te vangen. Een schadebedrag is niet bekend.


Z-6619-2005 Verkeersongeval


Op de Nolleweg in Ijzendijke heeft vanmorgen rond 07.45 uur een aanrijding plaatsgevonden.


Een 51-jarige automobilist uit Oostburg zag niet tijdig dat zijn voorgangers, een 45-jarige man uit de gemeente Sluis en daarvoor een 67-jarige automobilist uit dezelfde gemeente, remden voor het overige verkeer. Hij kon niet op tijd remmen en reed achterop de auto van de 45-jarige man die, op zijn beurt, weer tegen de auto van de 67-jarige aan reed. Alle voertuigen beschadigden door de aanrijding. Persoonlijk letsel deed zich niet voor.


Z-6620-2005 Diefstal uit bedrijf


In Nieuwvliet, in een bedrijf aan de Sint Jansdijk, is gistermiddag tussen 15.00 en 17.00 uur ingebroken.


Uit het bedrijf is een geldkistje weggenomen waarin een geldbedrag van enkele tientallen euro's zat. Ook werd een gsm meegenomen.


W-6621-2005 Aangehouden wegens vernieling


Een 30-jarige man uit Vlissingen is vanmorgen rond 10.30 uur aangehouden wegens vernieling van een ruit van een woning aan de Nijverheidsstraat in Vlissingen.


De man verklaarde binnen te willen in de woning en kwam er achter dat de voordeurbel het niet deed. Daarom is hij op de ruit gaan slaan die even later brak. De man is verhoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.