Tulip Computers NV

PERSBERICHT

TULIP COMPUTERS GEEFT 110 MILJOEN NIEUWE AANDELEN UIT AAN RBG

Bestaande financiële verplichtingen worden geconverteerd in nieuwe aandelen

Amersfoort, 10 oktober 2005

Tulip Computers N.V. ("Tulip Computers") converteert bestaande financiële verplichtingen aan Koninklijke Begemann Groep N.V. ("RBG") ten bedrage van E 24,2 miljoen door uitgifte van 110 miljoen nieuwe aandelen.

Zoals eerder bekend gemaakt middels een persbericht alsmede ter besluitvorming voorgelegd aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 29 juni 2005, is tussen RBG en Tulip Computers overeengekomen de bestaande financiële verplichtingen te converteren in nieuwe aandelen

Tulip Computers alsmede 17,7 miljoen warrants uit te geven.

Ter uitvoering hiervan wordt een Promissory Note, waarin de afspraken ten aanzien van de conversie zijn verwerkt, omgezet in nieuw uit te geven aandelen en geeft Tulip Computers heden 110 miljoen nieuwe aandelen op naam uit aan RBG tegen een uitgifteprijs van E 0,22. De notering van deze aandelen zal in 2 tranches worden uitgevoerd:

. Voor 15 miljoen nieuw uit te geven aandelen zal op korte termijn notering worden aangevraagd bij Euronext. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de 10% vrijstellingsregeling. Deze aandelen zullen op moment van notering aan toonder worden gesteld.

. De resterende 95 miljoen aandelen zullen op termijn in de notering van Euronext worden gebracht waarbij de aandelen op dat moment aan toonder zullen worden gesteld. Indien noodzakelijk zal hiervoor t.z.t. een prospectus worden opgesteld waarin de aan RBG verstrekte warrants eveneens zullen worden opgenomen.

Tulip Computers en RBG beogen met deze transactie onder andere het eigen vermogen en de liquiditeitspositie van Tulip Computers de komende jaren sterk te verbeteren. Met name de financieringslasten zullen jaarlijks circa E 1,5 miljoen afnemen. Een en ander stelt Tulip Computers in de gelegenheid een structurele invulling te geven aan de ontwikkeling van de autonome groei. De versterkte balans vormt mede de basis voor het aantrekken van het benodigde werkkapitaal teneinde deze autonome groei te realiseren alsmede voor de ondersteunende financiering voor de externe groei, waaronder eventuele acquisities, te bewerkstelligen. Tevens wordt door de transactie de mogelijkheid gecreëerd voor Tulip Computers de komende jaren over te gaan tot uitkering van dividend aan haar aandeelhouders en verwacht Tulip Computers dat de aandeelhouderswaarde de komende jaren verder zal toenemen.

Tulip Computers zal na de uitgifte van 110.000.000 aandelen in totaal 298.780.171 aandelen hebben geplaatst waarvan 188.780.171 thans zijn genoteerd. Na notering van de tranche van 15.000.000 aandelen zullen in totaal 203.780.171 aandelen genoteerd zijn. De slotkoers per 7 oktober 2005 bedraagt E 0,20.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Tulip Computers N.V.
Directie Secretariaat
Postbus 150
3800 AD AMERSFOORT
Tel: 033 - 45.49.482
Fax: 033 - 45.49.499
E-mail: press@tulip.com
Internet: www.tulip.com


---- --