NOVA

11 oktober 2005

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Hoofddoek verplicht
Moslima Samira Haddad werd een baan geweigerd op een islamitische school omdat zij geen hoofddoek wenst te dragen. Aanstaande maandag dient de zaak voor de Commissie Gelijke Behandeling. In NOVA de achtergronden, een reactie van de school en in de studio reageert Samira Haddad.

Bush en God
God inspireert George W. Bush in zijn doen en in zijn laten. De Amerikaanse president is er net als een gedeelte van zijn Republikeinse achterban van overtuigd dat het einde ter tijden nabij is. In NOVA een een analyse door Wim Kolijn, voorzitter van de SGP, en Diarmaird MacCullough, hoogleraar Theologie in Oxford.

Kantoren te huur
Vanaf de snelweg voor iedereen te zien: kantoorruimte te huur. Op dit moment staat in Nederland een recordopppervlakte te huur van zes miljoen vierkante meter. Specialisten voorspellen een kantoorkrach.

Pechtold en de hypotheekaftrek
Een pleidooi van D66-minister Pechtold om een discussie te voeren over de aftrek van de hypotheekrente, is slecht gevallen bij zijn coalitiepartners. Hij moest zich vandaag in de Tweede Kamer verantwoorden. In Den Haag Vandaag het laatste nieuws.

Presentatie: Jeroen Pauw en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------


----------


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.