Gemeente Heerlen

Selectieve besluitenlijst collegevergadering 11 oktober 2005 anum

OW - 20249 Onttrekking aan de openbaarheid deel parkeerterrein op de hoek van de Kerkraderweg/Stadionbaan Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor een gedeelte van het openbaar parkeerterrein gelegen op de hoek van de Kerkraderweg/ Stadionbaan, aan de openbaarheid te onttrekken. In het kader van de voorgenomen rioolreconstructie Staringstraat, Jan Campertstraat, Stadionbaan wordt een regenwaterbuffer gerealiseerd. Omdat hiervoor een deel van het openbaar parkeerterrein aan de Stadionbaan gebruikt wordt, is het noodzakelijk een deel van dit terrein aan de openbaarheid te ontrekken.

CSA - 18822 Verzoek om handhaving inzake cultureel café De Nor van Bureau Eerlijke Mededinging (BEM)

Het college van b&w heeft besloten het verzoek om handhaving van Bureau Eerlijke Mededinging (BEM) inzake de horeca-activiteiten van cultureel café De Nor af te wijzen. De BEM heeft dit verzoek gedaan namens Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Heerlen, omdat ze deze activiteiten ziet als oneerlijke concurrentie voor de reguliere horeca. Oneerlijk, omdat De Nor subsidie ontvangt van de gemeente Heerlen. Het college heeft het verzoek om handhaving afgewezen omdat er geen sprake is van illegale activiteiten door De Nor en omdat er niet of nauwelijks sprake is van concurrentie tussen De Nor en de reguliere horeca. Bovendien wordt de gemeentelijke subsidie uitsluitend gebruikt voor culturele activiteiten die in het reguliere circuit geen kans zouden krijgen omdat ze commercieel gezien niet interessant zijn.

SO - 19567 Herbestemming Diligence

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten in beginsel in te stemmen met het (her)bestemmen van het terrein van de Diligence tot hotel/zorghotel, restaurant, café/terras en vakantieappartementen. Deze bestemmingen moeten nu worden uitgewerkt en opgenomen in het bestemmingsplan Benzenrade-Imstenrade.

Het complex "de Diligence" in Heerlen wordt door de eigenaar te koop aangeboden. Het complex is gelegen aan de rand van het Imstenraderbos tussen de stadsautoweg en de Zandweg. Het is een terrein met verschillende opstallen en parkeervlakken. Op dit moment is het complex niet in gebruik. Het is ingericht voor de volgende functies: disco, café, restaurant en rijtuigenmuseum. Een deel van het terrein heeft nu dan ook nog de bestemming "Horeca" en een deel "Rijtuigenmuseum". De collectie rijtuigen is echter verkocht.

SO - 19926 Verkoop grond middels huurkoopconstructie aan camping "de Hitjesvijver

De gemeente verkoopt enkele percelen grond aan de uitbaters van camping "De Hitjesvijver" voor de uitbreiding van hun camping. Enkele van deze percelen zijn al in gebruik bij de camping. Het college komt hiermee tegemoet aan een verzoek van de campinguitbaters. De transactie zal gegoten worden in een huurkoopconstructie.

IED - 19319 Vaststellen beleid betalingsregelingen gemeentelijke belastingen

Het college van burgemeester en wethouders heeft beleid vastgesteld rondom betalingsregelingen gemeentelijke belastingen. Hiermee wordt duidelijkheid gecreëerd wanneer wel en geen betalingsregeling kan worden getroffen en onder welke voorwaarden een eventuele betalingsregeling kan worden getroffen. De nu geldende regeling om de gemeentelijke belastingen in 12 termijnen via een automatische incasso te betalen blijft gehandhaafd. Daarnaast is het mogelijk om het bedrag in 3 termijnen of in 1 keer te betalen. Het is slechts mogelijk om een afwijkende betalingsregeling te treffen indien er meerder belastingaanslagen binnen een half jaar worden ontvangen of indien een kwijtscheldingsaanvraag geheel of gedeeltelijk wordt afgewezen, onder de voorwaarde dat het volledige bedrag van de betreffende aanslag is voldaan vóór de aanslagoplegging van het volgende belastingjaar. Er kan geen betalingsregeling worden getroffen als de aanslag hoger is dan E 3.500,-, als een automatische incasso niet is nagekomen, als een betalingsregeling in de laatste 2 jaar voorafgaand aan het huidige belastingjaar niet is nagekomen of na het opstarten van een dwanginvordering (zodra een aanmaning is verzonden is de dwanginvordering gestart).


---- --