Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 301

datum: 11 oktober 2005

Bart Groenestein wint striptekenwedstrijd Spijbelen is NIET COOL

Vanmiddag om 16.00 uur ontving Bart Groenestein uit handen van onderwijswethouder mevrouw G. Eerdmans twee vrijkaartjes voor Walibi World. Bart won met zijn tekening de striptekenwedstrijd die was uitgeschreven in de aanloop naar de tweede week van de leerplicht. De jury was zeer te spreken over de duidelijke boodschap die de hoofdrolspeler de lezer geeft: Spijbelen is NIET COOL! De tekening wordt op 5 oktober in de Stadsberichten gepubliceerd.

De gemeente organiseert dit jaar voor de tweede keer de week van de leerplicht. Van 10 tot en met 13 oktober vinden er diverse activiteiten plaats die zichtbaar maken dat het de scholen en de gemeente ernst is met het handhaven van de leerplicht.

De afgelopen maanden zijn jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar uitgedaagd om een tekening te maken met het hondje Jack uit de strip van Veilig op Straat in de Stadsberichten met als thema Spijbelen is NIET COOL. Doel van deze activiteit was om kinderen te laten tekenen hoe zij aankijken tegen spijbelgedrag. Ruim 80 creatievelingen gaven gehoor aan de uitnodiging en stuurden een tekening in. Een jury bestaande uit wethouder G. Eerdmans, algemeen directeur G. de Kleijn en de tekenaar van de Jack-strips René Leisink beoordeelden de inzendingen op de aansluiting bij het thema en de boodschap.

Informatie:
Bianca de Graaf, communicatiemedewerker van de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs. Telefoon: 033 469 42 82, e-mail: b.degraaf-dewitte@amersfoort.nl.

Bijlage: de winnende tekening van Bart Groenestein (opvragen bij afzender)


---- --
----------------------