Ingezonden persbericht


Hoofddorp, 11 oktober 2005

Buma/Stemra lanceert nieuw relatiemagazine

Muziekauteursrechtenorganisatie Buma/Stemra lanceert een nieuw relatiemagazine met de titel 'BS'. Het eerste nummer van het blad valt begin oktober op de mat bij 16.000 rechthebbenden. Daarnaast ontvangen ook grote muziekgebruikers en relaties van Buma/Stemra het magazine.

Voor de rechthebbenden verzorgt Buma/Stemra de exploitatie en het management van hun muziekauteursrecht. Muziekgebruikers maken het werk van een rechthebbende openbaar of leggen het vast (onder meer omroepen, platenmaatschappijen, ringtoneleveranciers en kabelmaatschappijen). De relaties van Buma/Stemra zijn werkzaam in een grote diversiteit van branches, zoals bijvoorbeeld de media, de jurisprudentie (media- en auteursrecht), de landelijke en Europese politiek, samenwerkingsverbanden op technologisch gebied en in de entertainmentwereld.

Verschillende velden
BS is de opvolger van B/S Magazine, dat Buma/Stemra sinds 1982 verspreidt onder alle rechthebbenden en in 2000 liet restylen. Met het nieuwe BS en de uitbreiding van de circulatie naar haar overige relaties laat Buma/Stemra zien dat de doelgroepen van de organisatie de afgelopen jaren sterk zijn uitgebreid.

Er is gekozen voor een korte en krachtige titel, BS, die verwijst naar de Vereniging Buma en de Stichting Stemra. Het blad verschijnt vier maal per jaar en is ontwikkeld door Keijser 18 Mediaproducties BV in nauwe samenwerking met Buma/Stemra. Het blad geeft ruimte aan adverteerders. Organisaties waarvan de producten of diensten relevant zijn voor de doelgroepen van Buma/Stemra kunnen op deze manier gericht hun potentiële klanten benaderen.

Over Buma/Stemra
Buma/Stemra behartigt in Nederland de belangen van binnen- en buitenlandse muziekauteurs en uitgevers. De kerntaak van Buma/Stemra bestaat uit de exploitatie (incasseren en uitkeren van vergoedingen) en het management van muziekauteursrechten voor bij haar aangesloten componisten, tekstdichters en muziekuitgeverijen. Buma/Stemra voert haar diensten op een zakelijke en efficiënte wijze uit via belangenbehartiging en dienstverlening met de hoogste kwaliteit tegen de laagst mogelijk kosten. Buma/Stemra beschermt het muziekauteursrecht en ondersteunt het cultureel (nationaal) muziekproduct. Het is daarmee een organisatie die méér doet dan de exploitatie van muziekauteursrechten alleen.

Einde Bericht

Achtergrondinformatie (

Ingezonden persbericht