Ingezonden persbericht

Database met Nederlandse graven online

Apeldoorn en Hellendoorn bijten het spits af

EINDHOVEN, 20051011 -- Na een uitgebreide experimenteerfase is vandaag op het Internet de website Begraafplaatsenonline.nl definitief van start gaan. Op Begraafplaatsenonline kunnen nabestaanden de graven van hun overleden familieleden vinden en de rechten van die graven voldoen. Begraafplaatsen kunnen er heel eenvoudig een online database met graven publiceren.


Nabestaanden: snel graven vinden, eenvoudig grafrechten betalen

Met de komst van Begraafplaatsenonline.nl gaat het ongewenst ruimen van graven binnenkort definitief tot het verleden behoren. Vanaf nu kunnen nabestaanden immers snel en eenvoudig de graven van overleden familieleden vinden en tijdig de rechten van die graven voldoen.

Begraafplaatsenonline bevat natuurlijk ook algemene informatie over elke deelnemende begraafplaats, zoals: de adresgegevens en openingstijden van de begraafplaats en het telefoonnummer, faxnummer en e-mailadres van de begraafplaatsbeheerder.


Begraafplaatsen: snel en eenvoudig een database publiceren

Centric IT Solutions uit Gouda paste speciaal voor Begraafplaatsenonline.nl haar software voor begraafplaatsen en crematoria BPA4all aan. Daardoor kunnen nu zo'n 90 Nederlandse gemeenten heel eenvoudig en vanuit hun eigen vertrouwde begraafplaatsapplicatie een database met graven op het Internet publiceren en (daarna) met slechts één enkele muisklik updaten. Dat kan, indien gewenst, zelfs meerdere keren per dag. Zo'n aangepaste database is bovendien direct, dus zonder vertraging, op Begraafplaatsenonline.nl doorzoekbaar.

Apeldoorn en Hellendoorn maken als eerste Nederlandse gemeenten gebruik van de nieuwe mogelijkheden. De algemene begraafplaatsen van Apeldoorn (Heidehof) en Hellendoorn zijn inmiddels volledig doorzoekbaar via Begraafplaatsenonline.nl. De gemeente Amstelveen (begraafplaats Zorgvlied) heeft onlangs met succes een pilot op Begraafplaatsenonline.nl afgerond.

Een softwarebedrijf uit het Brabantse Beek en Donk heeft een vergelijkbare functie ingebouwd in zijn begraafplaatssoftware. Daarmee is de publicatie- en updatemogelijkheid van Begraafplaatsenonline.nl ook beschikbaar gekomen voor kleinere, kerkelijke begraafplaatsen. Naar verwachting zullen andere softwareproducenten volgen.


Initiatiefnemers

Begraafplaatsenonline is een initiatief van kerkenadministratiebureau Boets V.O.F. en online marketingcommunicatiebureau Communicatie.net en kwam tot stand met subsidie van de N.V. Rede en ondersteuning van (het inmiddels beëindigde) Kenniswijk.



Ingezonden persbericht