Gemeente Winterswijk


7 oktober 2005

Winterswijkse schooljeugd demarreert nu al voor mountainbike-clinics

Winterswijk - Liefst 300 leerlingen verdeeld over de groepen 7 en 8 doen massaal mee aan de mountainbike-clinics, die op maandag 10 oktober van start gaan. Die dag wordt gestart met een algemene instructie op het terrein van de Sevink Mölle. De clinic is een samenwerking tussen de sportbond KNWU, EAWN (Elite Amateurs Wielersport Nederland), het breedtesportproject en de scholen.

De aftrap wordt gegeven door de sportbond KNWU met een algemene instructie bij start en finish. Daarna begint het mountainbiken onder leiding van vrijwilligers van de EAWN. Dinsdag 11, donderdag 13 en vrijdag 14 oktober wordt de rest van het programma afgewerkt. "Kennis maken met diverse takken van sport ligt aan de Breedtesport ten grondslag, maar wat er afgelopen weken gebeurde spande de kroon, zo snel ging alles". Daarmee doelt sportconsulent Temmink op de scholen 't Kempken, de Emmaschool, Bargerpaske, 't Waliën, de Kolibrie, De Korenburg en St.Jozef. De sportconsulent kreeg in no time de boeken vol voor de aanmeldingen van de clinics. "We moesten er zelfs nog een extra dag voor uittrekken om het sportieve gebeuren in goede banen te leiden", weet Cor Maatkamp, voorzitter van de stichting EAWN en begeleider van de groepen, die aan het mountainbiken deelnemen.

Temmink werkzaam voor het breedtesportproject Winterswijk zag een samenwerkingsverband met de bekende Winterswijkse wielerstichting EAWN wel zitten. De samenwerking tussen de sportbond KNWU, het breedtesportproject en de scholen is een lang gekoesterde wens van de EAWN. De wielerstichting dacht dan ook niet lang na over haar medewerking.

"Ook zaterdag 29 oktober staat nog in het teken van mountainbiken. Op deze dag vindt tussen 13.00 uur en 16.00 uur een algemene kennismakingsmiddag plaats bij de Sevink Mölle. Alle kinderen uit Winterswijk kunnen daaraan gratis deelnemen. Maar natuurlijk rekenen we ook op de ouders!", aldus een gemotiveerde Temmink.

Wilt u graag kennismaken met deze tak van sport neem dan contact op met sportconsulent Suzan Temmink, op telefoonnummer 06-22961279.