Gemeente Deventer

Week 41, 11 oktober 2005

Sport Service Centrum boekt succes
Deventer laat jeugd bewegen en sporten

De gemeente Deventer wil jeugd van vier tot dertien jaar die onvoldoende beweegt aan het bewegen en sporten krijgen. In het kader van de zogeheten BOS-impuls (Buurt Onderwijs Sport) is door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor twee projecten in Deventer de maximale subsidie gegeven.

De BOS-regeling gaat uit van het bij elkaar brengen van buurt, onderwijs en sport op lokaal niveau. Drie onderdelen van de samenleving die veel, zo niet dagelijks, met jongeren te maken hebben. Het doel is om bewegingsachterstand, ongezond leefgedrag, bewegingsarmoede, overgewicht, gebrek aan sociale vaardigheden, rondhangen uit verveling en schooluitval terug te dringen.

âHet is belangrijk dat een kind de gelegenheid krijgt zich te ontplooien om zo in alle opzichten tot wasdom te komen. Bewegen, spelen en sporten is daar een bewezen belangrijk onderdeel van. Door dit te stimuleren wordt de drempel verlaagd en kunnen kinderen in Deventer zich makkelijker aansluiten bij een vereniging of clubâ, aldus sportwethouder Berkelder.

Project KIDS
Deventer zet zich voor de periode 2006-2009 in voor twee projecten. Het eerste project zal de titel KIDS (Kinderen In De Sport) dragen. Dit project richt zich op het verhogen van de sportparticipatie van kinderen en het verbeteren van de kwaliteit van het bewegingsonderwijs. Om deze doelen te bereiken krijgen de kinderen samenhangende sport- en bewegingsactiviteiten aangeboden, zowel tijdens als na schooltijd.

Project TOK
Het tweede project richt zich op het tegengaan van overgewicht bij kinderen en heeft daarom de toepasselijke naam TOK (Tegengaan Overgewicht Kinderen). Ook in dit project heeft bewegen uiteraard een belangrijke rol. Daarnaast zal het accent liggen op een gezonde en actieve levenstijl en op voeding.

Door de rijkssubsidie van 200.000 euro voor vier jaar en eenzelfde bijdrage van de gemeente, wil Deventer de komende jaren een vervolg geven aan de breedtesportstimulering. De BOS-impuls is een vervolg op de zogeheten Breedte Sport Impuls, waar Deventer van 2000 tot en met 2005 gebruik van heeft gemaakt.

Voor de uitvoering van de projecten wordt in een hoge mate samengewerkt met partijen in de stad. Zo is er de betrokkenheid van scholen, sportverenigingen, buurt- en wijkcentra en de GGD. Het Sport Service Centrum Deventer treedt op als trekker van de projecten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Sport Service Centrum, contactpersoon Rianne Hameete-Mulder (tel. 0570 â 50 08 15) of kijk op http://www.sportdeventer.nl

Publicatiedatum: 11-10-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging dinsdag 11 oktober 2005