Politie Midden- en West Brabant

Snel politienieuws? Klik op RSS

Vrouw raakt zwaar gewond bij verkeersongeval (11/10)

OOSTERHOUT NB, 11 oktober 2005

Vrouw raakt zwaar gewond bij verkeersongeval

OOSTERHOUT: Een 18-jarige vrouw uit Zevenberg is dinsdagmiddag 11 oktober 2005 ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Vijf Eikenweg. De vrouw werd rond 16.35 uur door een motorrijder aangereden, toen zij op haar fiets de Vijf Eikenweg overstak. De betrokken motorrijder, een 43-jarige man uit IJsselstein raakte licht gewond.

Uit het voorlopig onderzoek lijkt de toedracht van het ongeval als volgt. De vrouw reed over het fietspad van de Souvereinstraat. Gekomen bij de kruising met de Vijf Eikenweg moest zij wachten vanwege het drukke, kruisende verkeer. Een vrachtwagenchauffeur, die vanuit dezelfde richting kwam als de vrouw, zag dat ze al enige tijd stond te wachten en besloot om haar voor te laten gaan. Hij gebaarde naar de vrouw dat ze kon oversteken. Hij stond immers met zijn vrachtauto stil op de rijbaan. De vrouw maakte handgebaar naar de vrachtwagenchauffeur en begon over te steken. Op dat moment naderde vanuit de richting Rijen een motorrijder, die de stilstaande vrachtauto inhaalde. Vermoedelijk gebruikte de motorrijder een voorsorteervak voor tegemoetkomend verkeer om de stilstaande vrachtauto te kunnen passeren.

Er ontstond vervolgens een aanrijding tussen de fietster en de motorrijder. De vrouw liep een ernstige beenwond op en raakte enige tijd buiten kennis. Ambulancepersoneel kreeg bij de medische behandeling van het slachtoffer de assistentie van een arts van de trauma-helicopter. Zij is vervolgens per ambulance overgebracht naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg. Zij blijkt zwaar gewond te zijn, doch niet in levensgevaar te verkeren. De motorrijder raakte licht gewond en was goed aanspreekbaar. Hij is eveneens per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Bij de afhandeling van het ongeval sloot de politie de Vijf Eikenweg in beide rijrichtingen tijdelijk af. Dit leidde tot opstoppingen in Oosterhout tijdens de avondspits. Rond 18.30 uur is de weg weer vrij gegeven. Personeel van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie Midden en West Brabant verrichtten ter plaatse een ongevals-analyse. Op basis van deze rapportage maakt de politie proces-verbaal op

Auteur: Jeroen Steenmeijer