Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


11 oktober 2005

Onderwerp: avondcontrole in wijk E toont noodzaak verlichtingscontrole aan

De controle in wijk E (Leesten en directe omgeving), die dinsdagochtend tijdens de ochtendspits werd gehouden kende vanavond een vervolg. Ook nu waren zo'n 20 agenten actief in en rond Leesten. De 57 bekeuringen van vanavond bracht het totaal van vandaag op 100. De meeste bekeuringen werden uitgeschreven voor fietsers die geen of defecte verlichting hadden.

In tegenstelling tot de voorgaande drie controles in de Zutphense wjiken, waar men een middag- en avondcontrole hield, was in wijk E voor een ochtend- en avondcontrole gekozen.

Werd er vanmorgen vooral op de gedragingen van fietsers en bromfietsers in de wijk gelet, vanavond werd onder meer het doorgaande verkeer aan een controle onder-worpen.
Bij de rotonde Oprijlaan aan de Rondweg werd het verkeer komende uit de richting Vorden gecontroleerd; op de volgende rotonde bij het Anne Frankplein werden er steekproefsgewijs verkeersdeelnemers uit de richting Brummen aan de kant van de weg gezet. De overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel tot defecte verlichting.

Motorrijders van het Verkeershandhavingsteam selecteerden in- en rond de wijk voertuigen en begeleidden deze naar de controleplaatsen. Later op de avond verplaatsten de teams zich naar het industrieterrein aan de Gelderhorst en werd vooral verkeer dat over de Den Elterweg Zutphen inreed en verliet gecontroleerd. Alle gecontroleerde automobilisten tijdens deze avondcontrole moesten blazen en gelukkig bleek niemand de strafbare score van 0.5 promille te halen.

In de wijk waren de politiebikers actief. Zij controleerden vooral bestuurders van fietsen op het voeren van verlichting. Eenentwintig bestuurders kregen een bekeuring en in de komende donkere periode zal hier vaker op gecontroleerd worden. De milieupolitie controleerde het uitlaatgedrag van hondenbezitters en of men z'n caravan niet te lang in de wijk had staan (3 dagen maximaal). Hier werden geen overtredingen geconstateerd.

Bij een roodlichtcontrole op de Laan naar Eme/Den Elterweg werd tijdens de avondspits gekeken of men zich aan de geldende regels hield. Acht bestuurders kregen een boete omdat zij het rode licht negeerden.


Einde bericht

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting:
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58
---- --