4e persbericht van dinsdag 11 oktober 2005

Eindhoven 11-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van inbraak aangehouden

De politie heeft dinsdagochtend rond 9.00 uur een 21-jarige Eindhovenaar in zijn woning in Woensel-Noord aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij op vrijdag 30 september een inbraak heeft gepleegd in een woning aan de Iserelaan. Daarbij werden enkele sieraden weggehaald. De politie kwam de man op het spoor na onderzoek naar de inbraak. Hij is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Hennepkwekerij gevonden

In een woning aan de Salomon de Braystraat heeft de politie dinsdagmiddag rond 15.00 uur een hennepkwekerij ontdekt. Op de zolder stonden bijna 100 planten en de nodige kweekapparatuur. Alles is in beslag genomen en vernietigd. De stroom bleek illegaal afgetapt te worden. De 25-jarige bewoner van het huis is aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal weer heengezonden.

Eindhoven: Bekeuringen bij verkeerscontroles

Bij verkeerscontroles op de Antoon Coolenlaan en de Locatellistraat heeft de politie dinsdag tussen 13.30 en 15.45 uur 18 bekeuringen uitgedeeld. Ze gingen naar automobilisten die te hard reden (14x) en/of geen gordel droegen (4x).

Gemert: Man omgekomen bij aanrijding

Een man van 42 jaar uit Boekel is dinsdagmiddag rond 15.00 uur om het leven gekomen bij een eenzijdige aanrijding op de kruising Doctor de Quayweg/Fazantweg/Sijpseweg. Hij reed daar met zijn bestelwagen frontaal tegen een boom. De man heeft vermoedelijk zelfmoord gepleegd.

Nuenen: Vijf processen-verbaal voor automobilist

De politie heeft dinsdagavond een man van 22 jaar uit Helmond aangehouden op de A270, de snelweg tussen Eindhoven en Helmond. Surveillerende agenten zagen dat hij rond 19.30 uur in een auto 120 km/u reed waar 80 km/u is toegestaan. Toen de auto een eind verderop langs de kant van de weg was gezet, bleken er twee verschillende kentekenplaten op de wagen te zitten. De bestuurder had geen papieren bij zich en de wagen had geen keuringsbewijs. Na verhoor heeft de man in totaal vijf processen-verbaal gekregen.

Deurne: Weer hennepkwekerij in woning

De politie heeft dinsdagavond rond 19.00 uur een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Kleine Vos. Er stonden zon 270 planten en de nodige kweekapparatuur op de zolder van het huis. Alles is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Er is met de elektriciteit geknoeid. De 35-jarige bewoner is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Het was de tweede keer in een half jaar tijd dat er een hennepkwekerij in zijn woning werd gevonden.

Son: Voertuigen weg na inbraak

Bij een inbraak in een bedrijfshal aan de Ekkersrijt 1400 zijn een vrachtwagen en drie motoren weggehaald. Dat gebeurde tussen maandag 18.00 uur en dinsdag 9.30 uur. Een raam van het pand is opengebroken. De trekker, een DAF 95 XF 430, had geen kentekenplaten. Van de drie motoren had er één, een Gilera Runner VXR 200, een kentekenplaat: MH-BV-58. De twee andere (cross)motoren hebben geen kentekenplaat.