B EN W BERICHTEN 2005 - 38 Gemeente Rotterdam

COLLEGEVERGADERING VAN 11 OKTOBER 2005

Algemene Zaken

1. (11-10) Het College heeft besloten de Burgerzaal beschikbaar te stellen voor de ontvangst van de deelnemers aan de World Bass Clarinet Convention op 21 oktober. De organisatie is in handen van het Rotterdams Conservatorium. Wethouder Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) zal hierbij als gastheer optreden.

2. (11-10) Het College stelt de gemeenteraad voor een verzoek tot vergoeding van planschade, als gevolg van nieuwbouw achter het eigendom van de verzoeker, af te wijzen.

3. (11-10) Burgemeester en wethouders gaan ermee akkoord dat wethouder Van den Anker (Veiligheid en Volksgezondheid) de ambtseed afneemt tijdens een bijeenkomst over integriteit op 7 november in kamer 113 van het stadhuis. De bijeenkomst is bedoeld voor gemeenteambtenaren die betrokken zijn bij het Hennepteam. De betrokken ambtenaren kunnen tijdens de bijeenkomst vrijwillig de ambtseed afleggen.

4. (11-10) Het College gaat ermee akkoord dat op donderdag 13 oktober de Burgerzaal in het stadhuis beschikbaar wordt gesteld voor een bijeenkomst in het kader van het Sportjaar 2005. Tijdens de bijeenkomst ontvangt directeur Sport en Recreatie, de heer H.M.A. Gudde, de International Student Football Federation.

5. (11-10) Het College stemt ermee in dat op 14 november 2005 van 15.00 tot 18.00 uur in de Burgerzaal een presentatie plaatsvindt van de uitkomsten van een eerste onderzoek naar juridische kwaliteitszorg van AZ/JAR voor de hoofden van dienst en hun stafjuristen. De loco-gemeentesecretaris treedt op als gastheer.

6. (11-10) Het College heeft ingestemd met drie reizen van burgemeester Opstelten naar Brussel om deel te nemen aan vergaderingen van het Comité van de Regio's op 4 en 12 oktober en op 12 december. Burgemeester Opstelten is rapporteur van het Comité van de Regio's voor het 'Haags programma', het Europees beleid op het gebied van vrijheid, veiligheid en recht. Het Comité van de Regio's behartigt de belangen van de lokale en regionale overheden bij de Europese Unie.

7. (11-10) Het College heeft ingestemd met de reis van burgemeester Opstelten naar Brussel om deel te nemen aan het werkbezoek van de commissie Bestuur en Veiligheid op 17 en 18 oktober 2005.

Beleid

1. (11-10) Het College heeft besloten de raad voor te stellen uitvoering te geven aan de MER-beoordelingsplicht voor de revitalisering van het industrieterrein Spaanse Polder en 's Gravenlandse Polder Zuid. De plicht houdt in dat de raad beoordeelt of er bijzondere omstandigheden zijn die leiden tot nadelige gevolgen voor het milieu waardoor een milieueffectrapport noodzakelijk is. Het College stelt de raad voor te besluiten dat hier geen sprake is van bijzondere omstandigheden en dat het opstellen van een milieueffectrapport achterwege kan blijven. De revitalisering beoogt een economische versterking en een intensiever gebruik van het huidige gebied.

2. (11-10) Het College heeft besloten een Chief Marketing Officer (CMO) aan te stellen. De CMO moet de (inter)nationale uitstraling van Rotterdam versterken met als doel meer bezoekers, bedrijven, bewoners en studenten naar de stad te trekken. De CMO komt onder toezicht van een City Marketing Board die bestaat uit vertegenwoordigers van de uitvoerende diensten OBR, Sport & Recreatie, Kunst & Cultuur, het Havenbedrijf en het bedrijfsleven. De CMO wordt binnen het OBR geplaatst en rapporteert rechtstreeks aan de burgemeester.

3. (11-10) Het College heeft besloten tot het instellen van rechtsvordering tot een bedrag van E 77.025,- op grond van de Algemene Bijstandswet en de Invoeringswet Werk en Bijstand.

4. (11-10) Het college van B en W heeft besloten definitief in te stemmen met de oprichting van de vereniging Gemeentelijk Platform Kabels en Leidingen. Het collegevoorstel tot oprichting van dit platform werd op 1 september 2005 ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd en die stemde ermee in. Nu zal Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland om goedkeuring worden gevraagd.

5. (11-10) Het college van B en W heeft besloten een officiële subsidieaanvraag van E 8,9 miljoen in te dienen bij de minister van VROM in het kader van de BIRK regeling (Budget Investeringen Ruimtelijke Kwaliteit). Het bedrag is bedoeld voor de verbetering van het Zuidplein. De subsidie is aangevraagd om het busstation Zuidplein te kunnen vernieuwen. Voor deze vernieuwing worden ook gemeentelijke middelen en een bijdrage van de Stadsregio ingezet. Als de Stadregio over de planstudie voor het nieuwe busstation heeft besloten, wordt in de loop van 2006 het stedenbouwkundig plan voor busstation en omgeving vastgesteld.

6. (11-10) Het College heeft de schriftelijke vragen van de heer Van Muijen (PvdA) van 8 september 2005, over de mogelijkheden tot energiebesparing bij huishoudens met een laag inkomen, beantwoord.

7. (11-10) Het College heeft besloten om bij een aantal debiteuren over te gaan tot definitieve afbetaling van de restschuld gemeentegarantie.

8. (11-10) Het college heeft besloten de raad voor te stellen 530.000 euro beschikbaar te stellen voor brandpreventieve voorzieningen aan diverse gebouwen voor primair onderwijs. Bij de controleronde langs de scholen door de Brandweer Rotterdam en de Bouwinspectie in 2004 zijn de preventieve voorzieningen noodzakelijk gebleken.


---- --