Ingezonden persbericht

Nieuwe landelijke website voor taxivervoer op maat

Marktwerking taxisector eindelijk van start met www.rittenveiling.nl

AMSTELVEEN, 20051011 -- Met de komst van de website www.rittenveiling.nl is er nu eindelijk een plek waar vraag en aanbod van de taximarkt bij elkaar komen. Klanten op zoek naar een taxi kunnen hier vrijblijvend en geheel gratis een oproep plaatsen voor de gewenste rit, waarop chauffeurs uit heel Nederland een offerte kunnen uitbrengen. De klant vergelijkt de verschillende aanbiedingen op prijs en kwaliteit en kiest tenslotte zijn chauffeur.


Niet alleen voor een gewone taxi, maar ook voor een taxibus of auto met chauffeur kan men terecht bij rittenveiling.nl. In de oproep vermeldt de klant niet alleen voor de hand liggende zaken zoals vertrekadres, bestemming, tijdstip en aantal passagiers, ook kan hij hier aanvullende wensen te kennen geven, zoals bijvoorbeeld wel of niet roken, de gewenste wijze van betalen, etcetera. De aanbiedingen van de verschillende chauffeurs komen in een duidelijk overzicht te staan, waarin behalve de prijs ook alle gegevens van chauffeur en auto zijn opgenomen, inclusief foto's. Op deze manier kan een potentiële klant dus vele vervoersproducten vergelijken zonder ze allemaal apart te hoeven benaderen.

Landelijke dekking
Peter de Rijk van The Taxifare-Auction, eigenaar van rittenveiling.nl: "Je veilt als het ware je taxirit onder een groot aantal bij ons aangesloten taxichauffeurs, vandaar de naam "rittenveiling.nl". We streven naar landelijke dekking en zijn daarmee al aardig op weg, er komen dagelijks chauffeurs bij.
De website is voor iederéén interessant, zowel voor klanten die graag van tevoren willen weten welke chauffeur en auto ze voor de deur kunnen verwachten als ook voor iemand die gewoon op zoek is naar het goedkoopste aanbod. Vooral bij de langere ritten kom je erg scherpe aanbiedingen tegen op onze website, met name de taxiritten van buiten de randstad naar Schiphol en terug zijn erg populair".

Het grote aanbod van taxi's als gevolg van de deregulering van de taxisector lijkt zich dus toch nog in het voordeel van de klant te ontwikkelen. Die heeft daar dan ook lang genoeg op gewacht. De door de overheid beloofde marktwerking doet eindelijk zijn intrede, maar niet zonder hulp van een intelligente website en een - door schade en schande - kritisch geworden publiek.