PERSBERICHT - 2005-07-11

Enthousiasme voor deelname nog groter dan vorig jaar

Stormloop op Kampeer & Caravan Jaarbeurs

De voorbereidingen voor de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2005 verlopen boven verwachting. Het enthousiasme voor deelname is nog groter in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De groei is vooral terug te vinden in extra aanbod in accessoires en in een toename van het aantal buitenlandse verkeersbureaus. Inmiddels hebben zich ruim 130 exposanten ingeschreven. Tal van deelnemers hebben aangekondigd de Kampeer & Caravan Jaarbeurs te gebruiken als platform voor de lancering van het nieuwste aanbod.

Het evenement is de enige, allesomvattende kampeer- en caravanbeurs in Nederland. De periode is van 12 tot en met 17 oktober 2005, een ideaal moment voor exposanten en bezoekers.

Eén van de exposanten met prachtige noviteiten is Adria. Behalve innovaties op het gebied van in- en exterieur en techniek presenteert Adria ook nieuwe modellen van het Zweedse caravanmerk Kabe: twee typen Ametist, drie modellen Hacienda en twee Kabe Royal uitvoeringen. De onlangs geïntroduceerde Kabe Royal Hacienda is met een lengte van 9,40 meter de langste getrokken caravan die Europa ooit heeft gezien. Adria speelt hiermee in op de groeiende vraag naar grote caravans.

Uitrustingsniveau
Swift Group Limited, Engelands grootste producent van toercaravans introduceert voor de Nederlandse markt de Swift Charisma en de Sprite Europa, twee compleet nieuwe modellenseries speciaal ontwikkeld voor de Benelux. Met het hoge standaard uitrustingsniveau van de caravans worden de meer luxer ingestelde kampeerder bediend. De caravans zijn uitgerust met oven-grill combinatie, grote 105 liter koelkast, 10 liter boiler op elektra en gas.

Achteruitrijden
De Kampeer & Caravan Kampioen organiseert tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs de finale van het NK achteruitrijden met caravans en een uitgebreide presentatie van de verkiezingen voor de Trekauto van het Jaar in zes categorieën.

Groots spektakel
De beurs beslaat het hele linkergedeelte van het complex, hallen 7, 8, 9, 10, 11 en 12 en wordt weer een groots spektakel. Op een oppervlakte van 55.000 m² vinden de vele tienduizenden verwachte bezoekers alle benodigdheden voor een complete kampeervakantie, sta-, tour- en vouwcaravans, vouwwagens, kampeerautos, kampeergerei en materiaal, tenten, onderdelen en toebehoren hiervan, recreatieaccessoires evenals aanbieders van toeristische en recreatieve informatie. Bekende merken en alle modellen in het hoge, midden en lagere segment zijn aanwezig.

De openingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur. Hiermee gaat de beurs een uur eerder open dan vorige jaren. Organisator is VNU Exhibitions Europe in nauwe samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor de Kampeer- en Caravan Industrie KCI.

Voor informatie:
VNU Exhibitions Europe
Projectteam Kampeer & Caravan Jaarbeurs
Postbus 8800
3503 RV Utrecht
Tel: 030-295 2743, fax: 030-295 2817
www.kampeercaravanjaarbeurs.nl

Noot voor de redactie (