Conferentie 'Mediation op het juiste spoor'

Centrum arbeidsverhoudingen

4)'Mediation op het juiste spoor' is een conferentie over de successen en ervaringen
van mediation in het onderwijs. De conferentie vindt plaats op woensdag 12 oktober in het Spoorwegmuseum te Utrecht van 12.30 tot 17.00 uur.

Mediation wordt ingezet om conflicten op te lossen en om ziekteverzuim terug te dringen. De voordelen die mediation opleveren kunnen vooral worden uitgedrukt in tijd en geld.

De conferentie is het slotstuk van het project Introductie van Mediation in de Onderwijssector (IMO), dat in 2002 begon. Aan het project hebben bijna honderd werkgevers in het primair en voortgezet onderwijs, de bve-sector en het wetenschappelijk onderwijs meegedaan.

Programma
De ervaringen die onderwijsinstellingen hebben opgedaan, staan centraal op deze conferentie. Daarnaast spreken onder andere Simon Steen, algemeen directeur van de Vereniging Bijzondere Scholen (VBS), tevens bestuurslid van het Vervangingsfonds (Vf) en het Sectorbestuur Onderwijsarbeidsmarkt (SBO), en Han Noten, voorheen bestuurder van de FNV en directeur Personeelszaken NS Reizigers, nu voorzitter Eerste-Kamerfractie PvdA.

EINDE PERSUITNODIGING


Noot voor de redactie,