Llink


747 Live

747 Live met John Buijsman

uitzending(en)

wo 12 oktober 2005 van 14:00 uur tot 15:45 uur op 747 AM

deze aflevering

Coen Schimmelpenninck van der Oije

Coen Schimmelpenninck van der Oije is directeur van het Maritiem Museum te Rotterdam. Daarnaast is hij ook kamerheer. Hoe hij deze twee functies uitstekend kan combineren, vertelt hij vandaag in 747 Live aan John Buijsman.

Kees Moeliker

Afgelopen week was huisbioloog Kees Moeliker in Amerika om tijdens de jaarlijkse Ig Nobel Prijs Ceremonie aan de Harvard Universiteit de keynote lezing te geven over het thema van de avond oneindigheid. De Ig Nobel Prijs beloont wetenschappers die met hun onderzoek mensen eerst aan het lachen maken, en daarna aan het denken zetten. In 2003 won Kees de biologie-prijs voor zijn publicatie over het eerste geval van homoseksuele necrofilie bij de wilde eend. Tijdens de uitzending zal Kees enkele hoogtepunten en wonderlijke dingen van zijn tripje komen vertellen. Daarnaast neemt hij misschien ook nog de eerste geaderde stekelhoren mee die onlangs is opgevist voor de kust van Scheveningen (zie Natuurmuseum Rotterdam).

Shoppen met Mieke

Shopaholic Mieke van der Linden is weer een on-Nederlands winkeltje ingedoken met maar 1 gedachte: Shoppen! Waar zou onze shopaholic nu weer geweest zijn? Hoeveel geld heeft ze uitgegeven? En voldoen haar inkopen aan het praktisch idealisme van LliNK?

Nicole Philomena

Als dochter van een Nederlandse vader en een Zuid-Amerikaanse moeder groeide Nicole Philomena op in een verscheidenheid van culturen. Sprankelende Zuid-Amerikaanse muziek met uitstapjes naar Afrikaanse landen, vermengd met de dramatische, melancholische Portugese fado vormen de cirkel van haar muzikale beleving. Voor 747 Live neemt Nicole enkele begeleiders mee die met hun jazz- en bluesachtergronden de verschillende muziekstijlen laten samensmelten tot een boeiende muzikale ervaring.