Gemeente Doetinchem

Wethouder Huijink onthult projectbord Bedrijvenweg


-10 oktober 2005-
Wethouder Karin Huijink-van Halst van verkeer onthult op 12 oktober 2005 om 15.30 uur het projectbord voor de aanleg van de Bedrijvenweg en de Wijnbergsebrug. De onthulling vindt plaats op de hoek van de Havenstraat - Terborgseweg in Doetinchem.

De heer ing. René Wilms, adjunct-directeur van BAM Wegen bv Regio Oost, vertegenwoordigt de aannemerscombinatie. Aansluitend wordt het bedrijfsleven geïnformeerd over het project in een gezamenlijke bijeenkomst van de IG&D en de gemeente Doetinchem.

Informatiebijeenkomst
Op de informatiebijeenkomst krijgt het Doetinchemse bedrijfsleven informatie over de achtergronden van het project, de werkzaamheden en de planning en de verkeersmaatregelen die worden getroffen om de overlast zoveel mogelijk te beperken. De bijeenkomst wordt gehouden van 16.00 tot 18.30 uur en vindt plaats bij Mercedes-Benz dealer Autoster, Havenstraat 63 in Doetinchem.

Het programma is als volgt:
16.00 - 16.30 uur: inloop en ontvangst
16.30 - 16.35 uur: welkom door Wim de Jager, bestuurslid IG&D 16.35 - 16.45 uur: inleiding door wethouder Karin Huijink-van Halst 16.45 - 17.00 uur: achtergronden Bedrijvenweg door Wim Regenspurg 17.00 - 17.30 uur: ontwerp, realisatie en onderhoud door Johan van de Mars en Bart Roest van BAM Wegen
17.30 - 18.00 uur: gelegenheid tot het stellen van vragen 18.00 - 18.30 uur: informeel gedeelte en einde bijeenkomst

Achtergrondinformatie Bedrijvenweg
Op 16 december 2004 stemde de Doetinchemse gemeenteraad in met de aanleg van de Bedrijvenweg en de Wijnbergsebrug door een krediet van ruim EUR 11 miljoen beschikbaar te stellen. De aanleg van de Bedrijvenweg en de bouw van de Wijnbergsebrug is noodzakelijk om de groei van het autoverkeer op te vangen en de toename van de verkeersdruk op het centrum van Doetinchem te verminderen. Tussen de Europaweg en de Oude IJssel ligt al een gedeelte van de Bedrijvenweg. Het nieuwe deel wordt aangelegd tussen de Oude IJssel en de Terborgseweg. De Wijnbergsebrug wordt de verbindende schakel over de Oude IJssel. Daardoor ontstaat een directe verbinding tussen de bedrijventerreinen Wijnbergen en Verheulsweide. Het verkeer hoeft straks niet meer door het centrum te rijden om van het ene naar het andere bedrijventerrein te komen.
Het project is in september 2004 Europees aanbesteed. In februari 2005 hebben de gemeente en de aannemerscombinatie het projectcontract ondertekend. Tot het contract behoren het ontwerp, de realisatie en het 15-jarig onderhoud van de Bedrijvenweg en Wijnbergsebrug. Eind 2006 moet het project gerealiseerd zijn.