Provincie Zuid-Holland

Provinciale Staten op 12 oktober live te volgen via www.zuid-holland.nl

Via internet de statenvergadering meebeleven

Op woensdag 12 oktober 2005 is het wederom mogelijk de vergadering van Provinciale Staten (het "parlement" van Zuid-Holland) via internet te volgen. De provincie Zuid-Holland heeft begin 2005 een experiment uitgevoerd dat positieve reacties heeft opgeleverd. Tot aan de Statenverkiezingen in 2007 zijn de vergaderingen live via het internet te volgen. U gaat hiervoor naar de site www.zuid-holland.nl en klikt vervolgens op 'Live uitzending Statenvergadering'. Het betreft hier een eerste uitzending van een reeks.

Op de agenda van woensdag 12 oktober staan onder meer de volgende onderwerpen:

De Provinciale Jaarrekening 2004 (financiële positie van de provincie in 2004); Het streekplan Rijnmond (strategisch ruimtelijk ontwikkelingsplan tot 2020); Het initiatiefvoorstel Jong Ondernemerschap (stimuleren dat meer schoolverlaters een eigen bedrijf starten en het laten dalen van het aantal jonge bedrijven dat stopt); Verzoek een extra agendapunt toe te voegen over benoeming waarnemend burgemeesters door de Commissaris van de Koningin. De volledige agenda is te vinden op www.zuid-holland.nl onder het kopje 'Stateninformatie'.

De voorzitter, Commissaris van de Koningin dhr. J. Franssen, opent de vergadering om 09.30 uur; de vergadering zal rond 18.00 uur zijn afgelopen.

Bron: Statengriffie, telefoon 070 - 441 63 93